Η κουμπαριά Μαρινάκη με την Ντόρα και η στήριξη Σαββίδη στον Τζιτζικώστα

Μαρινάκης - Σαββίδης - Τσίπρας - Μητσοτάκης

Και οι 4 νέοι καναλάρχες δένουν τα χέρια της ΝΔ στη συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή

Σε βραχνά εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε επίπεδο αρχηγών – λέει το νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ, εξελίσσονται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι περιπτώσεις των δύο υπερθεματιστών Μαρινάκη και Σαββίδη. Διότι το βασικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έστησε ένα διαγωνισμό για να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή ή να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχει ήδη καταπέσει… Κι αυτό που έχει μείνει στον αφρό, απότοκο των αποκαλύψεων από τα ρεπορτάζ των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν, δύσκολα στέκονται σε μια συζήτηση στη Βουλή και ειδικά όταν πέσει πολύ φως επάνω τους!

Με άλλα λόγια το τηλεοπτικό τοπίο που προκύπτει από το διαγωνισμό της κυβέρνησης με την ανάδειξη των συγκεκριμένων υπερθεματιστών, Αλαφούζο, Κυριακού, Μαρινάκη, Σαββίδη, μόνο για αντιπολίτευση δεν προσφέρεται για τη ΝΔ.

Αφού είναι προφανές ότι μόνο νέα διαπλοκή δεν μπορεί να στήσει η κυβέρνηση με τους συγκεκριμένους υπερθεματιστές… Μάλιστα ειδικά για την περίπτωση των Αλαφούζου – Κυριακού, είναι αστείο και μόνο η αναφορά σε νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ!

Υπήρχε όμως μια ελπίδα με τους δύο νέους, Μαρινάκη – Σαββίδη, αλλά κι αυτή η περίπτωση αδυνατεί να σταθεί στην κριτική… χάνοντας έτσι και τα τελευταία επιχειρήματα που θα μπορούσε να κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι επιχειρεί τον έλεγχο του τοπίου ή να δημιουργήσει φιλικά κανάλια με το διαγωνισμό. Για τον μεν Μαρινάκη πρόλαβε ήδη να απαντήσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι ο εφοπλιστής είναι κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, ούτε καν δηλαδή κάποιου απλού βουλευτή ή στελέχους του κόμματος… Ενώ στην περίπτωση Σαββίδη πώς να αποκρούσεις τη συγγενική σχέση του επιχειρηματία με στέλεχος της ΝΔ (άλλωστε πρόσφατος είναι ο γάμος…) ή ακόμη περισσότερο να διαψεύσεις τα καραβάνια που «ναύλωνε» με κόσμο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις του Περιφερειάρχη και υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα;

Βεβαίως η περίπτωση Σαββίδη είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία οι αμερικανοί που θεωρούν τον επιχειρηματία περίπου ανεπιθύμητο λόγω της σχέσης του με τον Πούτιν… και σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Και από την άλλη, έχει πίσω του χιλιάδες κόσμο, λόγω ΠΑΟΚ, επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα και ποντιακής καταγωγής… Που ούτε η ΝΔ ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν περιθώρια να συγκρουστούν ευθέως – τουλάχιστον, μαζί του!

Comments are closed.