Τα μεγάλα μαχαίρια θα βγουν μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αλαφούζος - Σαββίδης - Κυριακού - Μαρινάκης

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι οι μισοί θα βρίζουν και οι άλλοι μισοί θα την υποστηρίζουν

Σιωπηλώς, αλλά σαφώς έχει διαμορφωθεί όπως ήταν αναμενόμενο ένα μπλοκ πίεσης από τους αδειούχους καναλάρχες προς την κυβέρνηση, αλλά και την αγορά που ζητά το άμεσο ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου με στόχο το μοίρασμα της διαφήμισης.

Δεν είναι ότι οι τέσσερις νέοι υπερθεματιστές έχουν συνασπιστεί… Όχι, ο καθένας λειτουργεί για λογαριασμό του, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν και μεταξύ τους έντονες κόντρες και αντιπαραθέσεις… Ωστόσο, πιέζουν ανοιχτά πλέον την κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στα υπόλοιπα κανάλια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί το συντομότερο δυνατό… για να μη νοθεύεται – όπως υποστηρίζουν, ο ανταγωνισμός. Επιπλέον και είναι λογικό, επικαλούνται τα υπέρογκα ποσά για τις άδειες που έχουν καταβάλει και ζητούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση να «καθαρίσει» το τοπίο.

Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ και ανεξάρτητα από τις αντιπολιτευτικές διαθέσεις κάθε καναλιού… Οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις των σταθμών στις επαφές τους δεν κρύβουν καμία στιγμή την επιθυμία τους να κλείσουν οι ανταγωνιστές τους που δεν πήραν άδεια! Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς θα χειριστούν δημοσιογραφικά το θέμα από τα δελτία και τις εκπομπές τους όταν φθάσει η ώρα του «μαύρου» για τους αντιπάλους τους!

Για αυτό όπως ορθώς επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς τα μεγάλα μαχαίρια δεν έχουν βγει ακόμα… θα βγουν και θα χυθεί πολύ αίμα, αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό που έχουμε δει έως τώρα, δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν την απόφαση για το αν ο Νόμος Παππά είναι ή όχι αντισυνταγματικός. Αφού όποια κι αν είναι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και ανεξάρτητα από το ποια πλευρά δικαιώνεται, όλοι θα διχαστούν! Τα πάντα θα κοπούν στη μέση! Οι μισοί θα βρίζουν και οι άλλοι μισοί θα την υποστηρίζουν!

Comments are closed.