Ψύλο στ’ άχυρα ψάχνει η… Βελονάκη

 

Ρούσσης

Email του Νίκου Ρούσση στο Enimerosi24

 

Ευρισκόμενη, προφανώς, σ’ έναν αδικαιολόγητο πανικό, η φερόμενη και ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ασπασία Βελονάκη, καταφεύγει με ιδιάζουσα θρασύτητα πάλι στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, να με καταγγείλει ότι συνεχίζω τη διαπόμπευση της και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία μου επειδή, από τον Ιούλιο του 2016 κοινοποίησα στην ιστοσελίδα της στο φέϊσμπουκ και σε μήνυμα που της απέστειλα, το διάλογο που είχα με τον συνάδελφο της Γιώργο Μανταίο, ο οποίος, όπως άπαντες πλέον, γνωρίζουν “την έδωσε στεγνά» σαν αρχιγλυφτρόνι του ΓΕ του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλου.

(George Mantaios: Οταν όμως ο ίδιος ο εκπρόσωπος είναι το αρχιγλυφτρόνι του γενικού διευθυντή… γ@μησέ τα)

Ευφορούμενη από την καθεστωτική αντίληψη που κυριαρχεί, πλέον, σ’ όλους τους «στρατευμένους» στην υπηρεσία της κυβέρνησης «δημοσιογράφους», η εν λόγω κυρία, ωστόσο, επιχειρεί, εκτός των άλλων, να θέσει θέμα λογοκρισίας και στο enimerosi24, που είχε την ευγενη καλοσύνη να δημοσιεύσει την «απολογία» μου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, μετά την πρώτη έγκληση μου από Βελονακη-Ψύλο, για τη δήθεν προσβολή της τιμής και υπόληψης τους, από σχόλια μου στο φέϊσμπουκ.

Εγκαλεί, λοιπόν τώρα (έναντι ποίων άραγε) τον ιδιοκτήτη του φιλόξενου και έγκυρου σάϊτ του enimerosi24, επειδή δημοσίευσε ένα δημόσιο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, φιλοξενήθηκε και σ’ άλλα δημοσιογραφικά σάϊτ και βέβαια αναρτήθηκε και στην προσωπική μου ιστοσελίδα στο φεϊσμπουκ από τον περασμένο… Ιούλιο!

Αφήνω στην κρίση των αναγνωστών, τη βασιμότητα και την επικινδυνότητα για την ελευθερία της έκφρασης, επιχειρημάτων της Βελονάκη, παραθέτοντας το κείμενο της δεύτερης έγκλησης της και είμαι υποχρεωμένος, να επισυνάψω και την απάντηση που έστειλα στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, αμυνόμενος σ’ αυτήν τη γελοία καταγγελία.

 

Η καταγγελία της Ασπασίας Βελονάκη

From: Aspasia Velonaki [mailto:siavelo@yahoo.gr] Sent: Wednesday, July 20, 2016 2:20 PM
To: mc@esiea.gr
Subject: Καταγγελία νέας διαπόμπευσης από Ν. Ρούσση στο προσωπικό προφίλ μου στο FB

 

ΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 

Σε συνέχεια της υποθέσεώς μου που αφορά τον εγκαλούμενο Νίκο Ρούσση, θα ήθελα να γνωστοποιήσω υπό τη μορφή καταγγελίας στα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ότι ο «συνάδελφος» παραβιάζοντας για άλλη μία φορά το καταστατικό και τον κώδικα δεοντολογίας και την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για το εάν φέρει ευθύνες ή όχι (χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση) , με διαπομπεύει εκ νέου μέσω ανάρτησης που κάνει στην προσωπική μου σελίδα σήμερα (σε θέα των 2.092 φίλων μου), την 20η Ιουλίου 2016, στο Facebook, δημοσιοποιώντας τα προσωπικά μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον «συνάδελφο» μου στο Αθλητικό Τμήμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γιώργο Μανταίο, βάσει των οποίων αφήνονται σαφέστατοι υπαινιγμοί ότι εγώ διατηρώ σχέση με τον γενικό μου διευθυντή, Μιχάλη Ψύλο. Αξιότιμα μέλη του Πειθαρχικού, το ποτήρι πλέον ξεχείλισε, είναι η δεύτερη φορά που διαπομπεύομαι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον «συνάδελφο». Ζητώ, όπως πριν τη λήξη της απόφασής σας να κληθεί για διευκρινίσεις -και να διερευνηθεί σε βάθος αν υπάρχουν ευθύνες- και ο «συνάδελφος» Γιώργος Μανταίος, ο οποίος εμφανίζεται «πρωταγωνιστής» των προσωπικών μηνυμάτων στο Facebook που αντηλλάγησαν με τον εγκαλούμενο. Γνωστοποιώ δε στο αξιότιμο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ότι επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να μεριμνήσετε ώστε η συνολική σας απόφαση επί της υποθέσεως να περιλαμβάνει μέσα και τις εξηγήσεις -που πρέπει να δώσει- ο Γιώργος Μανταίος, μετά τη νέα εξέλιξη – νέα δεδομένα που προέκυψαν επί της υποθέσεως.  Παράλληλα, η θέση η δική μου για τον συνάδελφο Γιώργο Μανταίο είναι πως με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, η σημερινή επιστολή μου αποτελεί και έγκλιση σε βάρος του. Σας καλώ να λάβετε απόφαση για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματα (για το εάν υπάρχουν ευθύνες από τον κύριο Μανταίο και ειδικότερα για το εάν θα πρέπει να κληθεί για διευκρινήσεις ή σε απολογία).

Σας επισυνάπτω τα νέα στοιχεία, από το δημόσιο προφίλ μου στο Facebook, με την επισήμανση ότι όλοι οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο αλλά και δημοσιογράφοι φίλοι ήδη, μετά τη δημοσιοποίηση με έχουν πιάσει και μου έχει εκφράσει τη συμπαράστασή τους.

Παράλληλα, ζητώ όπως το Συμβούλιο με ενημερώσει (μετά από διερεύνηση) ποιος είναι ονομαστικά το Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου με το οποίο ο κύριος Μανταίος επικαλείται ότι έρχεται σε επικοινωνία και του γνωστοποιεί στοιχεία που είναι απόρρητα επί της διαδικασίας του Πειθαρχικού.

Τέλος, η έγκλισή μου αφορά και τον ιδιοκτήτη – και πιθανώς το δημοσιογράφο που έγραψε το κείμενο στην ιστοσελίδα enimerosi24.gr, το οποίο σας επισυνάπτω επίσης προς ενημέρωσης. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς μέσα από τη δημοσίευση της απολογίας του κ. Ρούσση (χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο) φαίνεται πως γνωρίζει τις μαρτυρίες όσων έχουν καταθέσει για την υπόθεση. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εξηγήσει και ο κύριος Ρούσσης και ο κύριος Μανταίος ποιο είναι το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου που αναφέρεται και στην ανταλλαγή μηνυμάτων που τους διοχετεύει απόρρητα στοιχεία που αφορούν τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η εκπρόσωπος Εργαζομένων του Μεικτού Συμβουλίου του ΑΠΕ – ΜΠΕ στην ΕΣΗΕΑ

Ασπασία Βελονάκη

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Enimerosi24.gr με τη δημοσίευση της έγγραφης απολογίας του κ. Νίκου Ρούσση

http://www.enimerosi24.gr/140573/%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CF%8D%CE%BB%CE%BF/

 

Η επιστολή-απάντηση που έστειλα στην ΕΣΗΕΑ

Στρασβούργο, 12 Οκτωβρίου 2016.

Προς

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Εντονη αμφισβήτηση, για την δικαιοκρισία σας, μου προξένησε η ευκολία και εν πολλοίς η αφέλεια, με την οποία κάνατε αποδεκτή, την δεύτερη, κατά σειρά, έγκληση μου από την διορισμένη εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΑΠΕ Ασπασία Βελονάκη, με την οποία υποστηρίζει ότι «συνεχίζω την διαπόμπευση της»

Η εν λόγω, που δεν την γνωρίζω προσωπικά και ό,τι έμαθα για την «δράση» της τα έμαθα από άλλους, υποστηρίζει ότι, την διαπόμπευσα, κοινοποιώντας στο προφίλ της στο φέϊσμπουκ, διαδικτυακό διάλογο που είχα με τον συνάδελφο της στο αθλητικό τμήμα του ΑΠΕ Γιώργο Μανταίο, ο οποίος και με πληροφόρησε («φυτιλιάζονας με» όπως ήδη σας έχω αναφέρει), για την ανάρμοστα προβαλλόμενη φιλικη σχέση που διατηρεί η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ με τον επίσης διορισμένο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Πρόεδρο του Πρακτορείου Μιχάλη Ψύλο.

Αυτό δεν είναι αληθές καθόσον εγώ, θέλοντας να την ενημερώσω για το πώς πραγματικά την βλέπουν οι κολητοί της συνάδελφοι στο Πρακτορείο, της έστειλα τον προαναφερθέντα διάλογο, όχι στο προφίλ της και σε δημόσια θέα, αλλά ως μήνυμα στο ινμποξ της, όπου πλην της ίδιας δεν έχει κανείς άλλος πρόσβαση.

Τον «διάλογο» αυτόν, όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, σας τον έχω ήδη κοινοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου 2016, ως συνημμένο έγγραφο, μαζί με την απολογία που σας υπέβαλα, για να αμυνθώ στην από κοινού εγκληση μου στο ΠΠΣ, από τους Ψύλο-Βελονάκη, για προσβολή της τιμής και της υπόληψης τους.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον, το πώς εσείς, άξιοι θεματοφύλακες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθ’ άπασαν την δημοσιογραφική επικράτεια, δεν με εγκαλέσατε τότε αυτεπαγγέλτως και με εγκαλείτε τώρα που αφυπνίσθηκε η Βελονάκη, να δεί το μήνυμα που της έχω στείλει, από τότε, στο γραμματοκιβώτιο της στο φέϊσμπουκ.

Ευρισκόμενη, προφανώς, σ’ έναν αδικαιολόγητο πανικό η Ασπασία Βελονάκη, ζητεί από σας (στην δεύτερη έγκληση της) να με ανακρίνετε και να μάθετε, από πού άντλησα τις πληροφορίες μου για το τι κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μου και ποιός είναι ο δημοσιογράφος, που ανέλαβε ή συνέταξε την «απολογία» μου η οποία φιλοξενήθηκε στο δημοσιογραφικό σάϊτ enimerosi24.gr.

Ας την πληροφορήσει αρμοδίως κάποιος από το ΠΠΣ ότι, ως είχα νόμιμο δικαίωμα, παρέλαβα όλες τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιον σας, για την γνωστή υπόθεση και με βάση τις μαρτυρίες εκείνων που κατέθεσαν ψευδή πράγματα για μένα και προσβλητικά για την 40χρονη δημοσιογραφική μου πορεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και εκείνων που κατέθεσαν υπέρ μου, συνέταξα την απολογία μου, την οποία έστειλα ΕΠΩΝΥΜΩΣ σε εσάς και την φιλοξένησαν τουλάχιστον 6 δημοσιογραφικά σάϊτς στο διαδίκτυο.

…και για να τελειώνουμε

Θεωρω ως μη γενομένη την δεύτερη έγκληση, για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που υπέβαλε εναντίον μου η Ασπασία Βελονάκη και το ίδιο θα πρότεινα να πράξετε κι’ εσείς.

Θεωρώ απολυτως γελοίο και προσβλητικό να προστρέξω σε αναζήτηση κι’ άλλων μαρτύρων υπεράσπισης μου ενώπιον σας, από την στιγμή που αυταπόδεικτα η καταγγελία της Ασπασίας Βελονάκη είναι στον αέρα και στερείται επιχειρημάτων.

Θα συνιστούσα, να διαβάσετε προσεκτικά την «απολογία» μου, που σας έστειλα, να μελετήσετε τα συνημμένα που, επίσης, σας έστειλα, να συγκρίνετε τις καταθέσεις των οφθαλμοφανέστατα ψευδομαρτύρων που επιστράτευσε ο Μιχάλης Ψύλος για να με συκοφαντήσουν, με τις αντίστοιχες των συναδέλφων που κατέθεσαν υπέρ μου και κατόπιν ωρίμου σκέψεως, να με καταδικάσετε, με συνοπτικές διαδικασίες, στον θάνατο στην …πυρά.

Με την υποσημείωση ότι και αυτή η απάντηση θα κοινοποιηθει στο διαδίκτυο, θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή, σε πολύ πρόσφατα και γνωστά τοις πάσι γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι, κατά παράφραση του Κομφούκιου, «πρέπει να έχεις τιμή και υπόληψη για να καταγγέλεις κάποιους ότι στην προσέβαλαν…»

Σας ευχαριστώ πολύ και γράμματα γνωρίζω.

Νίκος Ρούσσης (Συνταξιούχος, πλέον, δημοσιογράφος)

Comments are closed.