Όσοι πιστοί προσέλθετε ανοίγει το επάγγελμα του καναλάρχη

Καναλάρχης

Τι θα πληρώσουν παλιοί και νέοι για να μπορούν να εκπέμπουν

Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς… Στην ουσία ανοίγει το επάγγελμα του καναλάρχη και θα επιτρέπει πλέον σε όποιον πληροί τις προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους, τις εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα κ.ά που προβλέπει ο νόμος 4339/15 και καταβάλλοντας περίπου ένα ετήσιο ενοίκιο της τάξης των 7 με 8 εκ ευρώ, να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας.

Κατά τα άλλα με τη νέα ρύθμιση που στην ουσία ενσωματώνει και την τροπολογία που αποσύρθηκε πριν μία εβδομάδα, θα ξεκαθαρίζει προσωρινά τουλάχιστον μέχρι να συσταθεί το ΕΣΡ και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό… Ότι όσοι παλιοί, νέοι, αδειοδοτημένοι (με το νόμο που κατέπεσε από το ΣτΕ) ή μη, καναλάρχες, πληρώσουν θα διαθέτουν δικαίωμα εκπομπής!

Συγκεκριμένα τα κανάλια STAR, ALPHA, EPSILON, MEGA που δεν αδειοδοτήθηκαν (με το νόμο που κατέπεσε) θα συνεχίσουν να εκπέμπουν από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους συμφωνήσουν να καταβάλλουν ετησίως 7 με 8 εκ ευρώ ως ενοίκιο. Παράλληλα θα πρέπει όπως ήδη αναφέρθηκε να πληρούν τις προϋποθέσεις που έθετε ο προηγούμενος νόμος.

Ως προς τους 4 αδειοδοτηθέντες (με το νόμο που κατέπεσε) οι οποίοι έχουν καταβάλει ήδη την πρώτη δόση, δηλαδή ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Μαρινάκης, Σαββίδης, τα χρήματά τους θα συμψηφιστούν και θα τους επιστραφούν τα υπόλοιπα.

Comments are closed.