Media δύο ταχυτήτων

Κουρτάκης - Μαρινάκης

Μπορεί τα μιντιακά σχέδια του κολλητού του φίλου να έχουν «παγώσει», αλλά του ίδιου προχωράνε και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς! Ο λόγος για τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη που αναπτύσσεται διαρκώς, μεγαλώνοντας τον όμιλο που κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε τέσσερα χρόνια… Και σήμερα να διαθέτει εκτός από τη σαββατιάτικη ναυαρχίδα του, ένα οικονομικό φύλλο, ένα καθημερινό, αλλά και δεκαπενθήμερα εξειδικευμένα έντυπα… Στα οποία από εχθές προστέθηκε το μηνιαίο περιοδικό «Zero». Φυσικά ο όμιλος συμπληρώνεται και από ένα δυναμικό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο… Ενώ η επένδυση με την εξαγορά των πιεστηρίων της Ελευθεροτυπίας – πριν λίγες ημέρες, δυναμώνει την παρουσία του στον εκδοτικό χώρο!

Βεβαίως δεν είναι όλα ρόδινα… προβλήματα υπάρχουν… και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η κρίση, σε συνδυασμό με την απουσία τραπεζικού δανεισμού, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε επιχειρηματία που επιμένει να επενδύει, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στη χώρα του!

Για παράδειγμα το ραδιόφωνο του Κουρτάκη, διαθέτει δυνατές ζώνες – εκ των οποίων η μία σίγουρα είναι η εκπομπή του, βγάζοντας ειδήσεις και έχοντας παρέμβαση… αλλά ακόμη θέλει δρόμο για να γίνει συνήθεια περισσοτέρων ακροατών.

Μπορεί λοιπόν ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης να προχωρά, αναπτύσσοντας τον όμιλό του… Ο κολλητός του φίλος όμως, Βαγγέλης Μαρινάκης αντίθετα έχει «παγώσει» τα μιντιακά του σχέδια και συγκεκριμένα το project της τηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όπως αναφέρουμε και σε άλλα ρεπορτάζ κρατά πλέον στάση αναμονής περιμένοντας – μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη σύσταση του ΕΣΡ, να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Για αυτό και ξαφνικά σταμάτησε η κινητικότητα του προηγούμενου διαστήματος, δηλαδή, τα ραντεβού, οι επαφές, οι συζητήσεις και οι συμφωνίες… Αφού όλα μέχρι νεωτέρας έχουν μπει στον «πάγο». Πλέον όσες συμφωνίες ήταν σε εξέλιξη, είτε για εξαγορά προγράμματος, ταινίες, σειρές, παιχνίδια, είτε συζητήσεις για συνεργασίες με δημοσιογράφους ή στελέχη… έχουν ανασταλεί και το σήμα θα δοθεί όταν φανεί πάλι στον ορίζοντα φως!

Comments are closed.