Eνα video game

…πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία;

Το χαμένο βιντεοπαιχνίδι ενός αθλητή ήταν αυτό που προκάλεσε την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους, σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που εξετάζεται και ενώ οι έξι επιζώντες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα βαριά τραύματα αλλά και το σοκ.

Eνα video game πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία;

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, η αιτία της πτώσης του αεροσκάφους της LaMia, της οποίας η άδεια ανεστάλη μετά το τραγικό δυστύχημα, ήταν η έλλειψη καυσίμων . Μια έλλειψη που προκλήθηκε από το χρόνο που έχασε το πλήρωμα στην αναζήτηση ενός video game που είχε χάσει ποδοσφαιριστής της Σαπεκοένσε, της βραζιλιάνικης ομάδας που ξεκληρίστηκε κατά το δυστύχημα.

Η 20λεπτη καθυστέρηση μάλιστα στάθηκε απαγορευτική ώστε το πλήρωμα να προχωρήσει το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Την αποκάλυψη για την καθυστέρηση λόγω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού έκανε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Dail Mail ο αμυντικός της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν ταξίδεψαν με τη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο έκανε πλάκα με το γεγονός ότι ένας παίχτης ζητούσε επίμονα να του βρουν το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μέσα από την αποσκευή που είχε παραδώσει.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για το πώς κατάφεραν να επιβιώσουν οι έξι από τους 71 επιβάτες του αεροσκάφους, στην πλειοψηφία τους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας.

Όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κοντά στο Μεντεγίν. Μόνο δύο από αυτούς, μέλη του πληρώματος δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι άλλοι τέσσερις εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική.

Παραμένουν στην εντατική τέσσερις από τους έξι επιζώντες

Ένας από τους επιζώντες είναι ο Erwin Tumiri, τεχνικός πτήσης από τη Βολιβία ο οποίος φέρεται να είπε σε δηλώσεις του ότι σώθηκε χάρη στο γεγονός ότι παρέμεινε στη θέση του και ακολούθησε τις οδηγίες ασφαλείας μένοντας σε στάση «brace» (σκυφτός με τα χέρια πίσω από τα γόνατα). Αντίθετα, «πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να φωνάζουν», φέρεται να δήλωσε.

Την ίδια στιγμή η, επίσης βολιβιανή, αεροσυνοδός Ximena Suarez, 28 ετών, φέρεται να είπε ότι τα φώτα έσβησαν λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη συντριβή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Colobmiano, η Σουάρεζ εντοπίστηκε και διασώθηκε δύο ώρες μετά την πτώση φέροντας τραύματα στο πόδι.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση του τερματοφύλακα της Σαπεκοένσε Jakson Ragnar Follmann. Ο 24χρονος ακρωτηριάστηκε στο ένα πόδι και το ενδεχόμενο να χάσει το δεύτερο είναι πιθανό. Ο πατέρας του, Πάουλο, δήλωσε στο Associated Press: Οι πιθανότητες επιβίωσης από ένα αεροπορικό ατύχημα είναι πρακτικά μηδενικές. Το γεγονός ότι ο γιος μου ήταν ανάμεσα στους επιζώντες ήταν θαύμα από τον θεό».

Ο 31χρονος αμυντικός Helio Hermito Zampier Neto ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που ανασύρθηκε ζωντανός από το μοιραίο αεροσκάφος, φέροντας σοβαρά τραύματα στο κρανίο, τον θώρακα και τους πνεύμονες.

Από θαύμα σώθηκε και ο 43χρονος αθλητικός δημοσιογράφος Rafael Henzel, ο οποίος ζήτησε από τους νοσηλευτές να καλέσουν τη γυναίκα του και να την ενημερώσουν ότι ήταν ζωντανός, δήλωσε συνάδελφός του στον Τύπο της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρει πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά ενώ έχει υποστεί ρίξη και στον ένα πνεύμονα.

Από τους πρώτους που εντοπίστηκαν ζωντανοί ήταν ο 27χρονος ποδοσφαιριστής Alan Ruschel. Χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα με τις αναφορές, η μνηστή του είπε στα βραζιλιανικά Μέσα ότι του ζήτησε να μην ταξιδέψει καθώς είχε χάσει το διαβατήριό του.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.