Δημοσιογράφοι με πτυχία υδραυλικού…

 

Δημοσιογράφοι με πτυχία υδραυλικού…

Σε διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ

Ίσως από τις πιο γνωστές περιπτώσεις δημοσιογράφων, με διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό… που η ζωή τον οδήγησε στα ΜΜΕ είναι ο σχολιαστής – τραπεζικός υπάλληλος. Υπάρχουν όμως πολύ πιο ακραίες περιπτώσεις δημοσιογράφων που κατέχουν μάλιστα διευθυντικές θέσεις και δεν διαθέτουν ούτε καν πτυχίο. Για γνώση ξένων γλωσσών ούτε λόγος!

Για παράδειγμα πολύ γνωστός διευθυντής Μέσου που εμφανίζεται καθημερινά στην τηλεόραση ως σχολιαστής (των πάντων), με το ζόρι έβγαλε το γυμνάσιο! Προφανώς το παιδί δεν έπαιρνε τα γράμματα και αντί να συνεχίσει κοπιάζοντας, το έστειλαν οι δικοί του να μάθει μια τέχνη! Και έμαθε την τέχνη της δημοσιογραφίας! Κλασσική περίπτωση αγράμματου που το κρύβει πίσω από θεωρίες του τύπου «οι έλληνες είναι τεμπέληδες», «δεν κάνουν τα μαθήματά τους» (κοίτα ποιος μιλάει)… εκθειάζοντας από το πρωί έως το βράδυ την τρόικα και τον Σόιμπλε!

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όμως, είναι η περίπτωση του υψηλότατου διευθυντικού στελέχους πολύ μεγάλου Μέσου… του οποίου η ειδικότητα στις πτυχιακές περγαμηνές του αναφέρει «Υδραυλικός»!

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο ότι ο κατάλογος με τους αγράμματους δημοσιογράφους είναι ατελείωτος… Στις εφημερίδες να δείτε τι γίνεται…  Το θέμα είναι ότι κατέχουν διευθυντικές θέσεις, χωρίς να τις αξίζουν (όχι μόνο επειδή δεν έχουν τίτλους σπουδών…), κρίνουν ανθρώπους με πτυχία… και από τα κόμπλεξ που κουβαλάνε στραπατσάρουν κάθε καλό που συναντάνε μπροστά τους!

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του δημοσιογράφου – συγγραφέα σε κρατικό Μέσο που δεν έχει τελειώσει ούτε καν το Δημοτικό! Όπως είναι σαφές το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το «συγγραφέας», αλλά ότι αυτός ο άνθρωπος είναι διορισμένος στο Δημόσιο!

Comments are closed.