Αναθεώρηση στρατηγικής για Χατζηνικολάου

 

Νίκος Χατζηνικολάου

Μετά την απόφαση του ΕΣΡ για το κανάλι Μαρινάκη

Είναι γεγονός ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν περίμενε την επίσημη απάντηση του ΕΣΡ στο αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη να εκπέμψει η νέα τηλεόραση… για να πάρει τις αποφάσεις του. Με την εμπειρία και τη γνώση του μπορούσε να αποκωδικοποιήσει τα σημάδια και να καταλάβει πού θα κάτσει η μπίλια. Άλλωστε από την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό… γινόταν αντιληπτό στον καθένα ότι η κατάσταση περιπλέκεται. Και ειδικά για τους δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές που δεν είχαν τηλεόραση.

Μοιραία λοιπόν η αρνητική απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού οργάνου στον Βαγγέλη Μαρινάκη επηρεάζει μια σειρά επαγγελματιών που το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να συνεργαστούν με το νέο κανάλι.

Ανάμεσά τους και ο Νίκος Χατζηνικολάου που οι εξελίξεις δεν ευνόησαν την επιλογή του… Επιπλέον όμως ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης μαζί με την πλευρά Κουρή του «REAL GROUP»… εκτός από την άτυχη προσωπική απόφαση που του στερεί τις τηλεοπτικές εκπομπές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά… Η έλλειψη τηλεοπτικής συνεργασίας δημιουργεί – ίσως, ένα σημαντικότερο πρόβλημα για την εταιρία, δεδομένου ότι δεν μπορεί πλέον να διαφημίζει στην έκταση που το επιθυμούσε τις εφημερίδες και τα προϊόντα της.

Θυμίζουμε ότι η συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου με το STAR, εκτός του δημοσιογραφικού σκέλους, προέβλεπε και τη διαφήμιση των εφημερίδων, αλλά και την προβολή τους από τις εκπομπές και τα δελτία του σταθμού.

Αντίστοιχη θα ήταν η συνεργασία και με το νέο κανάλι ΟΝΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αρνητική λοιπόν απόφαση του ΕΣΡ μεταθέτει για άγνωστο διάστημα την εκπομπή του σταθμού… αφού προϋπόθεση πλέον είναι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού… Με αποτέλεσμα ο Νίκος Χατζηνικολάου να πρέπει να επανασχεδιάσει τη στρατηγική του, τόσο σε σχέση με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις όσο κυρίως με την προβολή του «REAL GROUP».

Και ως προς το πρώτο η λύση θα μπορούσε να είναι η επιστροφή στις διαδυκτιακές εκπομπές… ως προς το δεύτερο όμως, είναι σαφές ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει ορατή και ρεαλιστική λύση.

Με άλλα λόγια ο Νίκος Χατζηνικολάου καλείται να περιορίσει το κόστος της επιλογής του από τις συνέπειες της «χαμένης» σεζόν… για αυτό αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, αναμένεται να κινηθεί συντηρητικά για το επόμενο διάστημα… και μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ανάλογα με το πώς θα έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα και σε πολιτικό επίπεδο… είτε θα ενεργοποιηθεί η συνεργασία του με την τηλεόραση του Βαγγέλη Μαρινάκη (εάν φυσικά προχωρήσει το σχέδιο και η προκήρυξη), είτε θα αναζητήσει μια άλλη συνεργασία.

Comments are closed.