Για να σώσει τον ΔΟΛ ή τον Ψυχάρη κλήθηκε ο Μουλόπουλος;

 

Μουλόπουλος - Ψυχάρης

«Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ» αυτή πάνω κάτω είναι η πανομοιότυπη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεμονωμένων πολιτικών παραγόντων, δημοσιογράφων και λοιπών… στο κάλεσμα Ψυχάρη σε Μουλόπουλο… Ακόμα όμως και να αγνοήσει κανείς τις πρώτες «ανεπίσημες» αντιδράσεις της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, όπως τις καταγράψαμε (εδώ) και από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα η σταθερή άποψη περί «επενδυτή που θα βάλει ζεστό χρήμα»… Πια σκοπιμότητα επιβάλλει να αγνοούνται ορισμένες αυτονόητες αλήθειες;

Με άλλα λόγια αυτό που δεν επισημαίνει κανείς – προφανώς σκοπίμως, είναι ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, χωρίς καμία νομιμοποίηση πια, μιας και περίπου είναι «έκπτωτος» για τις τράπεζες που έχουν καταγγείλει τα δάνεια του ΔΟΛ… καλεί τον Μουλόπουλο… δηλαδή τον κουμπάρο του και πρώην στέλεχος του οργανισμού… να βοηθήσει ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η επιχείρηση.

Ως γνωστόν όμως ο Μουλόπουλος δεν είναι επενδυτής για να σώσει τον ΔΟΛ… ενώ καμία από τις επίσημες ιδιότητές του, δεν του επιτρέπει ούτε του παρέχει τα εφόδια ώστε να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες κάποια λύση.

Και η λύση για τον ΔΟΛ – ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, δεν θα έρθει αν ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ γίνουν κόκκινα! Δηλαδή, δεν πρόκειται να ανοίξουν, ούτε οι κάνουλες των τραπεζών ούτε θα κάνουν ουρά οι επενδυτές!

Άρα τι ακριβώς επιτυγχάνει η κυβέρνηση – κατά την αντιπολίτευση, με τον Μουλόπουλο στον ΔΟΛ;

Σε έναν ΔΟΛ που αν δεν μπουν χρήματα θα κλείσει, είτε είναι ο Μουλόπουλος είτε δεν είναι!

Από την άλλη πλευρά, αν δεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει στο χέρι τον ΔΟΛ… ξέρει πώς πρέπει να το κάνει… να βρει δηλαδή έναν επενδυτή και να τον πείσει να αγοράσει το «μαγαζί»!

Τώρα αν αυτό θα έχει επιτυχία ή όχι, είναι άλλης τάξης πρόβλημα… Πάντως ο Μουλόπουλος δεν κολλάει στο σενάριο!

Κατά συνέπεια μήπως η έκκληση Ψυχάρη στο στέλεχος της Αριστεράς είναι μια ύστατη κίνηση του εκδότη με αυστηρά προσωπικά κίνητρα την οποία «ντύνει» με το μανδύα της σωτηρίας του οργανισμού… αδιαφορώντας στην ουσία για την τύχη του;

Comments are closed.