Να συνεχίσει τις «επιτυχημένες» προβλέψεις!

Η απάντηση του Μαξίμου στον Τόμσεν

Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.

Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank»

Υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν:

«Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», προσθέτουν στο ίδιο σκωπτικό πνεύμα.

Σημειώνεται ότι χθες ο Πολ τΤμσεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρουσίαση βιβλίου, προχώρησε σε νέες ζοφερές προβλέψεις, λέγοντας ότι θα χρειαστεί να περάσουν 21 χρόνια πριν η ανεργία στη χώρα μας επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Εκτίμησε δε, ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου, η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια και η Ισπανία και η Πορτογαλία από μια δεκαετία.

Ένα φαινόμενο το οποίο χαρακτήρισε ανησυχητικό, δεδομένου της «πολιτικής κατάστασης» σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και των «ασθενικών επενδύσεων».
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.