Οι εφημερίδες να σκάσουν και να ακούσουν

Στιβ Μπάνον

…λέει το δεξί χέρι του Τραμπ

Δίνοντας στα αμερικανικά ΜΜΕ τον τίτλο της «αντιπολίτευσης», το δεξί χέρι του προέδρου Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον, είπε πως -σε αντίθεση με το δικό του συνωμοσιολογικό Breitbart News- οι εφημερίδες και τα κανάλια «ταπεινώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα» και «θα έπρεπε να ντρέπονται, να σκάσουν και να ακούσουν λίγο».

Τα σχόλια του Μπάνον, σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δεχθεί να δώσει, ήρθαν τις πρώτες ημέρες της προεδρίας Τραμπ για να ταιριάξουν στο κλίμα πολέμου που καλλιεργεί ο νέος πρόεδρος με τον Τύπο.

Μιλώντας στους New York Times, ο Μπάνον (επικεφαλής πλέον της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού στον Λευκό Οίκο) υποστήριξε πως «τα ΜΜΕ είναι σε αυτήν την ιστορία η αντιπολίτευση». «Δεν καταλαβαίνουν αυτή τη χώρα, ακόμη δεν καταλαβαίνουν γιατί ο Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ».

Υπογραμμίζοντας στους ρεπόρτερ πως «θέλω να τα γράψετε αυτά», ο Μπάνον είπε επίσης πως «τα ΜΜΕ της ελίτ τα καταλάβαν όλα λάθος, 100% λάθος» όσον αφορά το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Η έκβαση της κάλπης, είπε, «είναι μία ταπεινωτική ήττα [για τα ΜΜΕ] που δεν πρόκειται ποτέ να ξεπλυθεί».

Και ο πρώην επικεφαλής του Breitbart News συνέχισε να στηλιτεύσει «τα μέινστριμ ΜΜΕ» λέγοντας: «Δείτε ποιους ακολουθούν στο Twitter, ήταν ξεκάθαρα ακτιβιστές της καμπάνιας της Κλίντον». «Για αυτό δεν έχετε καμία δύναμη, είστε ταπεινωμένοι» συνέχισε.

Ο Μπάνον (που θεωρείται μεταξύ όσων τάχθηκαν υπέρ του να κρατήσει σκληρή γραμμή ο νέος εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, στην πρώτη του εμφάνιση) είχε ξεκινήσει τη συνομιλία για να υπερασπιστεί την εμφάνιση του Σπάισερ.

Όταν ο Μπάνον ρωτήθηκε αν ο Σπάισερ έχασε την αξιοπιστία του απέναντι στα ΜΜΕ για τα «εναλλακτικά γεγονότα», ο συνεργάτης του Τραμπ απάντησε: «Με κοροϊδεύετε; Για εμάς αυτό είναι τίτλος τιμής».
Πηγή in.gr

Comments are closed.