Ακόμη και η ποιοτική τηλε-ανακύκλωση έχει επιπτώσεις

Παπαδόπουλος - Μικρούτσικος

Το “Στην Υγειά μας” υποχώρησε σε Σεφερλή και ελληνική ταινία

Εξέπληξε κάποιους το γεγονός ότι το πετυχημένο “Στην Υγειά μας” βρέθηκε πίσω σε νούμερα από μια ελληνική ταινία και μια παλιά παράσταση του Μάρκου Σεφερλή. Ομως δε θα πρέπει να προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Η χθεσινή εκπομπή ήταν για πολλοστή αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο. Οχι ότι δεν το αξίζει και ότι πάντα οι μουσικές και τα τραγούδια του ακούγονται με ευχαρίστηση και συγκίνηση, αλλά από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκπομπή πριν από 12 χρόνια ο Θάνος Μικρούτσικος είτε ως κεντρικό πρόσωπο είτε ως καλεσμένος εμφανίζεται 3-4 φορές κάθε χρόνο. Το ίδιο και οι χθεσινοί καλεσμένοι. Θηβαίος, Κότσιρας, Πασχαλίδης, Πλιάτσικας εμφανίζονται σε τουλάχιστον 2-3 εκπομπές κάθε χρόνο. Εννοείται ότι είναι ευχάριστη η παρουσία τους, αλλά απλά επισημαίνουμε το γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και με το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκπομπής. Τα τελευταία χρόνια ανακυκλώνονται τα ίδια αφιερώματα στα ίδια πρόσωπα. Ο Χρήστος Νικολόπουλος για παράδειγμα μοιάζει σχεδόν με συμπαρουσιαστή από τις συνεχείς εμφανίσεις του στην εκπομπή. Το ξέρει και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος για αυτό και από πέρυσι αφού είχε εξαντλήσει όλες τις δεξαμενές του ας το πούμε «ποιοτικού» προσωπικού ειτε στο έντεχνο ειτε στο λαϊκό τραγούδι, άρχισε τα ανοίγματα και σε πιο εμπορικά μονοπάτια καλώντας τραγουδιστές όπως ο Βασιλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα και προσφάτως η Πάολα. Επίσης ένα ακόμη τρικ που χρησιμοποίησε για να υπάρξει ποικιλία στην εκπομπή ήταν να δημιουργεί εκπομπές που αποτελούνταν αποκλειστικά από ηθοποιούς για να συνδυάσει λίγο τη μουσική με λίγη πρόζα, αλλά και εκεί υπήρξε μεγάλη ανακύκλωση με πολλά ίδια πρόσωπα να βρίσκονται στην εκπομπή. Αλλωστε οι ηθοποιοί που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και σε μουσικές παραστάσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιοι οπότε και εκεί υπήρξε κορεσμός.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και δεν έχει απαντηθεί ποτέ είναι γιατί ενώ βρισκόμαστε πλέον στην 12 σεζόν προβολής της εκπομπής δεν έχουν εμφανισθεί ποτέ κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής. Μερικά παραδείγματα; Μαρινέλλα, Αλεξίου, Γαλάνη, Πουλόπουλος για να πούμε τα πιο εμπορικά και να μην πάμε σε περιπτώσεις τύπου Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χαρούλης κλπ που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι για 3-4 τραγούδια είναι ΟΚ αλλά για τρεις ώρες η μουσική τους δεν μπορεί να σταθεί εμπορικά σε τρίωρο prime time τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι αν τους έχει γίνει πρόταση (που προφανώς τους έχει γίνει) και γιατί αρνούνται να εμφανισθούν όπως επίσης ότι ΟΚ ας πούμε ο Γιάννης Πουλόπουλος μπορεί και για λόγους υγείας να μη θέλει να εκτεθεί τρεις ώρες στην κάμερα. Γιατί δεν γίνεται ένα αφιέρωμα με τα τραγούδια του που θα τα ερμηνεύουν οι καλεσμένοι του Παπαδόπουλου;

Οπως επίσης το ίδιο ισχύει και για όσους άλλους αρνούνται; Απαγορεύουν και τα αφιερώματα σε αυτούς έστω και αν εκείνοι δεν συμμετέχουν; Γράφοντας μας ήρθε στο μυαλό η περίπτωση των Κατσιμιχαίων που με άνεση τα τραγούδια τους βγάζουν όχι μια αλλά δύο καλές εκπομπές. Καλά ο Χάρης έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την δημοσιότητα αλλά ο Πάνος εμφανίζεται κατά καιρούς. Δεν θυμόμασταν να έχει γίνει κάτι για τους Κατσιμιχαίους και μια γρήγορη αναζήτηση στο youtube δεν μας εμφάνισε κάποια εκπομπή. Ακόμη και να έχει εμφανισθεί ο Πάνος σε αυτά τα 12 χρόνια θα ήταν ίσως μια φορά και αν… Αν το ψάξουμε πιθανώς θα βρούμε και πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Μήπως να το ξανακοιτάξουν οι συντελεστές της εκπομπής να δουν αν καταφέρουν να φέρουν κάποιους από όσους δεν έχουν εμφανισθεί ή να γίνει κάποιο αφιέρωμα σε αυτούς; Επίσης μήπως θα πρέπει να δουν το κόνσεπτ και να γίνουν κάποιες αλλαγές που όχι να αλλάξουν τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της, αλλά να φέρουν κάποια φρεσκάδα και ανανέωση; Τα λέμε όλα αυτά γιατί είναι γενικά από τις λίγες εκπομπές που κρατούν καλή συντροφιά στον έλληνα τηλεθεατή που δεν έχει πάει κάπου το Σάββατο το βράδυ.

Comments are closed.