Ζόρικος αντίπαλος η ΕΡΤ για τον Ευαγγελάτο

 

Ευαγγελάτος

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί η απόφασή του να μετακινήσει την εκπομπή από την απογευματινή ζώνη στη βραδινή… τα πρώτα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο λόγος για το «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο «Ε» που μάλλον βιάστηκε να «μετακομίσει» – προφανώς, λόγω των αλλαγών στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών… με αποτέλεσμα η εκπομπή του να παίζει πλέον «απέναντι» από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αφού ξεκινάει λίγο νωρίτερα από αυτό και τελειώνει – επίσης, λίγο αργότερα.

Φαίνεται λοιπόν να προτίμησε ως (εύκολο) αντίπαλο την ΕΡΤ, αντί των δελτίων ειδήσεων των μεγάλων καναλιών… αλλά τελικά οι αριθμοί δεν τον ευνόησαν…

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν ο Νίκος Ευαγγελάτος υποτίμησε ή όχι την ΕΡΤ και τελικά δεν του βγήκε… το σίγουρο είναι ότι η εκπομπή του στην προηγούμενη ώρα της είχε αποκτήσει το κοινό της… και απόδειξη τα διψήφια νούμερα το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε παρά την πίεση που δεχόταν από τον ανταγωνισμό η εκπομπή λειτουργούσε ως εναλλακτική πρόταση για το κοινό που «ψηφίζει» ενημέρωση και δεν ήθελε να παρακολουθήσει Χατζηνικολάου ή Σρόιτερ… αντίθετα στην καινούργια ώρα η εκπομπή έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο και σε συνδυασμό με το κοινό που ακολουθεί τον Νίκο Ευαγγελάτο… δεν θα έχει μεγάλη τύχη, διότι αυτοί οι τηλεθεατές που είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας, εκείνη την ώρα αναζητούν ψυχαγωγικά προγράμματα και ετοιμάζονται για ύπνο!

Αν πάλι στόχος ήταν το κοινό που επιστρέφει από τις δουλειές του μετά τις 8 το βράδυ και επιθυμεί ενημέρωση… είναι βέβαιο ότι αυτό το κοινό που έχει συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά χαρακτηριστικά ενημερώνεται με άλλους τρόπους… ενώ αν θελήσει να δει κάποιο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, θα προτιμήσει την ΕΡΤ ή πιο πριν τον ΣΚΑΙ… και σε καμία περίπτωση το «Ε»!

UPDATE: Σημείωση: Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι προπορεύεται το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έναντι της εκπομπής “Live news” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Ε”. Η πραγματικότητα είναι η εξής στο σύνολο:  Δευτέρα 20/2, LIVE NEWS 5,1% και Δελτίο ΕΡΤ 4,9%. Τρίτη 21/2, LIVE NEWS 4,4% και Δελτίο ΕΡΤ 3,9%. Τετάρτη 22/2, LIVE NEWS 4,1% και Δελτίο ΕΡΤ 4,6%. Πέμπτη 23/2, LIVE NEWS 4% και Δελτίο ΕΡΤ 2,8%.

Δηλαδή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας η ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου προηγείται από 0,2 έως 1,2. Μόνο την Τετάρτη πέρασε μπροστά το Δελτίο της ΕΡΤ. Το επισημαίνουμε αυτό τονίζοντας ότι δεν υπήρχε πρόθεση σε κάτι τόσο οφθαλμοφανές όπως είναι τα νούμερα της Nielsen να αδικήσουμε συνειδητά τον παρουσιαστή της εκπομπής… Ωστόσο θα επιμείνουμε ότι η μετακίνηση της εκπομπής – αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, σημειώνει χειρότερες επιδόσεις από πριν που έκανε διψήφια ποσοστά.

Comments are closed.