Η αμήχανη συνύπαρξη, η kinky απουσία και η παράταιρη παρουσία

Παππάς - Παπαρήγα - Βαρουφάκης - Σπηλιωτόπουλος

Βραδινή έξοδος στο Θέατρο Τέχνης

Η χαρά του δημοσιογράφου ήταν η χθεσινοβραδινή παράσταση «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Θέατρο Τέχνης!

Κι αυτό, διότι εκτός από την έντονη παρουσία στελεχών όλων των αποχρώσεων της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη, στις μπροστινές θέσεις του θεάτρου… Η εμφάνιση ανάμεσα στο κοινό τεσσάρων τουλάχιστον μελών του υπουργικού συμβουλίου προεξάρχοντος του Νίκου Παππά, αυτόματα προσέδωσε πολιτικό άρωμα στην παράσταση… και άφησε αχαλίνωτη τη δημοσιογραφική φαντασία να οργιάσει… όταν το παζλ των «επωνύμων» θεατών συμπλήρωσαν η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Η βραδιά όμως θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο kinky (πάντα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής φαντασίας), εάν εμφανιζόταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Δεδομένου ότι ο «υπαρχηγός» του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» – γνωστός ηθοποιός, Δημήτρης Καραναστάσης ήταν ανάμεσα στους θεατές που αναρωτιόντουσαν αν θα εμφανιστεί ή όχι η πρώην πρόεδρος της Βουλής!

Οι συμβολισμοί όμως περίσσεψαν σε ένα έργο που μιλάει για το τέλος της αθωότητας και για τη νέα γενιά που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει!

Ακόμη και η ταξιθεσία λοιπόν επέτρεπε την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Αφού στα αριστερά της πρώτης θέσης καθόταν ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς με τη σύζυγό του και τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Περίπου στη μέση – χωρίζοντας νοητά την κυβερνώσα αριστερά από την υπόλοιπη, η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου… Και στα δεξιά – πάντα στην πρώτη σειρά, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάνης Βαρουφάκης! Την παρέα των υπουργών συμπλήρωνε στη δεύτερη θέση ο Παύλος Πολάκης. Ενώ μέσα στο πλήθος, κάπου στην τέταρτη ή πέμπτη σειρά η παράταιρη παρουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τους γκριζαρισμένους κροτάφους, συνοδευόμενος από μια νεαρή όμορφη κυρία, θύμιζε μάταια, εκείνη την Ελλάδα πριν την κρίση που ανήκει πλέον στην ιστορία και είναι αντικείμενο έρευνας!

Τέλος όμως, αξίζει να τονιστεί η αμηχανία που επικρατούσε στους θεατές της πρώτης σειράς, στα δεξιά και στα αριστερά καθίσματα που χώριζε με τη δωρική της εμφάνιση η υπουργός πολιτισμού…  Η έντονη συζήτηση – στο διάλειμμα, της Αλέκας Παπαρήγα με τον Γιάνη Βαρουφάκη… Αλλά και η απουσία κάποιας χειραψίας ή έστω κάποιου νεύματος (εκτός και μας  διέφυγε) μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και των πρώην συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο!

Comments are closed.