ΔΟΛ και ονόματα εκπλήξεις το πρώτο δείγμα της “Ελευθερίας του Τύπου”

Διαβάστε σήμερα στην "Ελευθερία του Τύπου" 19-3-2017

Τι είδαμε στο πρώτο φύλλο της νέας εφημερίδας που μπήκε δυναμικά στον ανταγωνισμό
 
Εντάξει και τυφλός να είσαι βλέπεις ότι η στρατηγική της νέας εφημερίδας είναι να εμφανιστεί ως το νέο ΒΗΜΑ και αν η ιστορική εφημερίδα δεν υπήρχε θα μιλούσαν όλοι αλλιώς, τώρα που το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα έστω και τραυματισμένο από τα όσα συμβαίνουν στον ΔΟΛ τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί προβληματισμό η απόφαση των επιτελών της νέας εφημερίδας όσον αφορά τουλάχιστον το αισθητικό κομμάτι. Είναι σαφές ότι ο κλάδος έχει ανάγκη νέες δυναμικές προσπάθειες, όπως αυτή που φαίνεται ότι γίνεται και μακάρι για πολλούς λόγους να πάει καλά, αλλά από τη στιγμή που το ΒΗΜΑ δεν έκλεισε, μάλλον στον Πειραιά θα έπρεπε να ξανασκεφτούν το ζήτημα του layout.

Επί της ουσίας τώρα είναι σαφές ότι η ραχοκοκαλιά της εφημερίδας όπως ήταν αναμενόμενο είναι οι μεταγραφές από τον ΔΟΛ. Η Εφη Ξένου δίνει από την πρώτη σελίδα τον τόνο με τα σκίτσα της, ο Γιώργος Παπαχρήστος με το γνώριμο στύλ του θα συνεχίσει να προκαλεί θόρυβο, ο Ηλίας Κανέλλης με διπλή ιδιότητα και του σχολιαστή και με ειδικό ένθετο, η Γιάννα Παπαδάκου με συνέντευξη της Πόλας Ρούπα, η Μάρνυ Παπαματθαίου με συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, η Ελενα Φυντανίδου με ρεπορτάζ για τους οροθετικούς, ο Σάκης Δημητρακόπουλος με συνέντευξη της Δήμητρας Γαλάνη για το νέο της CD, ο Βαγγέλης Κιούσης με αποστολή στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και ο Θοδωρής Λαΐνας με τις ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές οπτικά σελίδες Science κάνουν δυναμική εκκίνηση. Η παρουσία τους είναι σαφές ότι  δημιουργεί στον Χρίστο Μουλίνο τη βάση για να χτίσει πάνω της ένα αξιόλογο δημοσιογραφικά προϊόν. Πολύ θετικό το γεγονός ότι η εφημερίδα έστειλε απεσταλμένο στις εκλογές της Ολλανδίας, γιατί λόγω κρίσης είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε υποβαθμισμένα τα διεθνή τμήματα στις εφημερίδες.

Εντύπωση προκαλούν επίσης μια σειρά από υπογραφές που δεν θα αναμέναμε να δούμε σε αυτήν την εφημερίδα η οποία έχει καταφέρει όπως φαίνεται να πείσει ανθρώπους του δημοσιογραφικού κόσμου που κινούνταν πολλά χρόνια σε εντελώς διαφορετικές πολιτικές και όχι μόνο κατευθύνσεις να ενταχθούν στο δυναμικό της. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κύρα Αδάμ, τον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Κώστα Γκόντζο η παρουσία του οποίου στη νέα εφημερίδα έχει ήδη προκαλέσει όπως μαθαίνουμε αντιδράσεις στο παναθηναϊκό στρατόπεδο το οποίο υπηρετεί επί πολλά χρόνια δημοσιογραφικά και μάλιστα από επιτελικές θέσεις. Εκπληξη επίσης η παρουσία του Γιώργου Χελάκη ο οποίος ξεκίνησε τη συνεργασία με την Ελευθερία του Τύπου όχι με αθλητικό σχόλιο, αλλά με πολιτικό. Η έκπληξη διπλή όχι μόνο επειδή  θα κάνει πολιτικό σχόλιο, αλλά επειδή είναι γνωστό ότι πολιτεύεται ενεργά επί χρόνια στο χώρο της αριστεράς και μάλιστα όχι της… mainstream και η παρουσία του με πολιτικό σχόλιο σε μια εφημερίδα με σαφές δεξιό πρόσημο είναι ένα στοίχημα.

Επιτυχία σαφώς και η αποκλειστική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας στον Λάμπρο Καλαρρύτη περί εθνικών κινδύνων η οποία σίγουρα θα δημιουργήσει έναν ντόρο. Τέλος να σημειώσουμε τις πολλές και μάλιστα ολοσέλιδες διαφημίσεις σε αυτό το πρώτο φύλλο. Αυτά ως πρώτη γενική αίσθηση της νέας εφημερίδας και αναμένουμε φυσικά την υποδοχή που θα έχει, αλλά και τα επόμενα φύλλα της για να πούμε περισσότερα.

Comments are closed.