Εντοπίστηκαν 8 ύποπτα δέματα

…στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι 

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση οκτώ ύποπτων δεμάτων στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Εντοπίστηκαν 8 ύποπτα δέματα

Όπως έγινε γνωστό, τα δέματα αυτά είχαν ως αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για την υπόθεση ενεργείται έρευνα από την ΕΛΑΣ.

Τα ύποπτα δέματα παραλήφθηκαν από πυροτεχνουργούς και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όμοιους με αυτούς οι οποίοι είχαν ταχυδρομηθεί πρόσφατα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαρντ Σόϊμπλε και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ευρώπη, στο Παρίσι, Τζέφρι Φρανκς.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι παραλήπτες των οκτώ πακέτων που εντοπίστηκαν.

Την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχαν αναλάβει, μέσω ανάρτησής τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την περίπτωση ως αποστολείς δεν εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα αλλά ονόματα παραγόντων της οικονομικής ζωής της χώρας καθώς και ακαδημαϊκοί.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εμφάνιζε ως αποστολέα τον «Αδωνι Γεωργιάδη» ενώ αυτό που απεστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, αυτό του «Βασίλη Κικίλια».
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.