Νίκος Παππάς: Το αντιπολιτευτικό βέρτιγκο πρέπει να λάβει τέλος

Παππάς

Πυρά αντάλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη ψηφιακών δικτύων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν το λόγο και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Η εισηγήτρια μάλιστα της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προειδοποίησε την κυβέρνηση πως το κόμμα της δεν πρόκειται να συναινέσει στα μέτρα.

«Η συναίνεση απαιτεί σχέση ειλικρίνειας και αξιοπιστίας που δεν δείξατε. Μην περιμένετε συναίνεση στα μέτρα που θα έρθουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που μίλησε για εθνική διακινδύνευση από τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

«Επιτέλους σταματήστε να διαπραγματεύεστε στο εσωτερικό με αυτό τον υπερφίαλο και αλαζονικό τρόπο και ακολουθήστε μια σοβαρή στάση στα μεγάλα εθνικά θέματα».

Από τη πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε για καθυστέρηση και σημείωσε πως «ο προπονητής δεν έχει σχέδιο» και ότι «κανείς δεν ξέρει ούτε καν οι υπουργοί, ούτε ο λαός ποιος είναι ο σχεδιασμός».

Σημείωσε, δε, ότι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι η πλήρης παράδοση της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως: «τώρα εκλιπαρεί τη τρόικα να αποδεχθεί όσα λέει μπας και δεχθεί να επιστρέψει στην Αθήνα. Αυτό δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση ούτε εμάς».

Απαντώντας ο κ. Παππάς δήλωσε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και μάλιστα με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Οι ακραίες φωνές που έχουν πολιτική σκοπιμότητα καθυστερούν τη διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα επικρατήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής σημείωσε ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FAZ, αναγνώρισε για πρώτη φορά πως η Γερμανία όχι μόνο δεν πληρώνει τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη αλλά αντίθετα επωφελείται. «Αυτή ήταν η ιδέα θεμέλιο για την εφαρμογή πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην ΕΕ», είπε.

Ο κ. Παππάς έψεξε την Δημοκρατική Συμπαράταξη για τον αιχμηρό- όπως τον χαρακτήρισε- τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την εγκαρδιότητα με την οποία υποδέχονται τον πρωθυπουργό οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες στις συναντήσεις τους. «Είναι ασύμβατη η τακτική και ο τόνος απέναντι στη κυβέρνηση σε σχέση με τα όσα ακούγονται εκεί», είπε.

«Το αντιπολιτευτικό βέρτιγκο πρέπει να λάβει τέλος», σημείωσε με νόημα απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε: «Από το θα ψηφίσουμε τόσα και άλλα τόσα πήγατε στο ”δεν ψηφίζουμε τίποτα”. Η ΝΔ ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα, αυτό είναι το πρόβλημά της», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «γιατί όταν στο τραπέζι ήταν τα μέτρα επιπλέον λιτότητας, η ΝΔ έλεγε “κλείστε και θα ψηφίζαμε τόσα και άλλα τόσα”.

Comments are closed.