Τραμπ: «Αγαπώ τους Έλληνες!»

Ένα σύντομο μήνυμα έστειλε κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είπε στους παρευρισκόμενους ότι αγαπάει τους Έλληνες ενώ παράλληλα μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Αγαπάω τους Έλληνες, ω πόσο αγαπώ τους Έλληνες. Μην ξεχνάτε, είμαι από την Νέα Υόρκη. Όλο Έλληνες βλέπω εκεί. Είναι παντού!» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως φαίνεται από την αποδελτίωση της ομιλίας του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε, παράλληλα, τους Ελληνοαμερικανούς του Λευκού Οίκου, μεταξύ των οποίων και ο Ρέινς Πρίμπους.

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ έπλεξε και το εγκώμιο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντάς τον υπέροχο και πολύ εργατικό.

«Είναι ένας από τους τοπ Έλληνες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ θύμισε ότι είναι η 30η επέτειος της 25ης Μαρτίου που εορτάζεται στον Λευκό Οίκο, μια παράδοση που ξεκίνησε ο Ρόναλντ Ρίγκαν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση, και πάντα θα είμαστε. Η ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας για τους Έλληνες πολίτες. Είναι φόρος τιμής για την ελληνική μάχη της ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821. Μετά από 400 χρόνια, οι Έλληνες λαχταρούσαν να ανακτήσουν την αυτοκυριαρχία τους» δήλωσε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Αυτή η αγάπη για την ελευθερία και τη δημοκρατία έχει δημιουργήσει έναν διαρκή δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι μια σχέση που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα –το λίκνο της δημοκρατίας».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο κ. Τραμπ έκανε και μια «σκοτεινή», κατά αμερικανικά ΜΜΕ δήλωση.

«Δεν ξέρω τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας… Θα χρειαστεί μεγάλο θάρρος αλλά θα το επιδείξουμε» φέρεται να είπε ο ίδιος.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε στον Λευκό Οίκο σήμερα. Γιορτάζουμε την ελληνική ιστορία και επικροτούμε τις τεράστιες συμβολές των Ελλήνων στην αγαπημένη μας χώρα. Ο Θεός να σας έχει καλά. Και θέλω να καλωσορίσω σε αυτό το σημείο τον Σεβασμιότατο [σ.σ. ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος]» ολοκλήρωσε λέγοντας ο κ. Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκαναν την εμφάνισή τους στο Λευκό Οίκο… μπουζούκια ενώ λίγη ώρα αργότερα άρχισαν και οι παραδοσιακοί χοροί!
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.