Μόσχα: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της διαφθοράς

Συνελήφθη βασικός επικριτής του Πούτιν

Ο συλληφθείς Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε ότι κρατείται από τις αρχές – Πάνω από 700 προσαγωγές διαδηλωτών από την αστυνομία

Μόσχα: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της διαφθοράς

Δεκάδες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή του της στην διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο της Ρωσίας. Εκτός από τη Μόσχα, η αντιπολίτευση διοργάνωσε πολλές άλλες διαδηλώσεις σε πόλεις όλη της ρωσικής επικράτειας, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν λάβει την έγκριση των αρχών. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 700 προσαγωγές διαδηλωτών.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες ανθρώπων, ενώ η η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρό επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν επεισοδιακή καθώς δεκάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να εμποδίσουν το όχημα της αστυνομίας να απομακρυνθεί με τον συλληφθέντα ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 7000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη διαδήλωση της Μόσχας, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολλούς περισσότερους. Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης.

Ο συλληφθείς Αλεξέι Ναβάλνι με κείμενό του που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twiiter, επιβεβαίωσε ότι κρατείται από τις αρχές καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαδήλωση.

“Είμαι καλά. Πρέπει να παλέψετε για να με βγάλετε έξω. Συνεχίστε να διαδηλώνετε στην Tverskaya (κεντρική οδός της Μόσχας). Ο σκοπός μας απόψε είναι να παλέψουμε κατά της διαφθοράς”, ήταν το μήνυμα του κ. Ναβάλνι γραμμένο στα Ρωσικά.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.