Με έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά «τρώει» Ξεκαλάκη

Το σχέδιο έχει έντονο άρωμα Λαλιώτη

Γράφει ο Πολιτικός

 

Με έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μέσα στο Φθινόπωρο θα επιχειρήσει να απαντήσει η Φώφη Γεννηματά στους εσωκομματικούς επικριτές της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από την ομάδα Ανδρουλάκη γιατί προκήρυξε ένα συνέδριο (σούπα) αρχών και θέσεων για τα τέλη Ιουνίου έπειτα από σύσκεψη που είχε με στενούς της συνεργάτες αποφάσισε να αιφνιδιάσει την εσωτερική αντιπολίτευση εξαγγέλλοντας συνέδριο του κινήματος.

Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα (Τρίτη) στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στόχος του συνεδρίου που θα χαρακτηρίζεται εκλογικό θα είναι να εκλεγούν νέα όργανα προκειμένου ο έλεγχος της Κεντρικής Επιτροπής να φύγει από τα χέρια του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ​και να περάσει στην ηγεσία. Συγχρόνως, εφόσον αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα γίνει σύμφωνα με το σχεδιασμό της ηγεσίας και αντικατάσταση του σημερινού γραμματέα του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη ο οποίος αποτελεί δίδυμο με τον Ανδρουλάκη.

Το σχέδιο έχει έντονο άρωμα Λαλιώτη και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την άλλη πλευρά που ούτως ή άλλως ελέγχει μεγάλο κομμάτι των οργανώσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου για τα εσωκομματικά, κάτι που θα εκδηλωθεί μόλις ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέψει από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται.

Comments are closed.