Τα ΝΕΑ πήγαν να τινάξουν στον αέρα την πώληση του ΔΟΛ!

 

Ο Αντώνης Καρακούσης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Enimerosi24

Mε άρθρο του σήμερα στην ιστοσελίδα του Βήματος ο Αντώνης Καρακούσης (εδώ) επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ μας για το χαμό που έγινε μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ΝΕΑ εναντίον του Ιβάν Σαββίδη. Ο διευθυντής του Βήματος επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε, ότι δηλαδή το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων. Προσπαθεί βέβαια να ωραιοποιήσει την κατάσταση κάνοντας λόγο για δικαίωμα στην ελευθεροτυπία και άλλα τέτοια σχετικά. Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Καρακούσης έχει δίκιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια… μικρή διαφορά την οποία κάνει ότι δεν βλέπει ο διευθυντής του Βήματος. Οτι ο ΔΟΛ έχει πτωχεύσει, ότι υπάρχει εκκαθαριστής που τρέχει την εταιρεία και ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης. Συνεπώς δεν βρίσκεται ο ΔΟΛ σε μια κανονικότητα ώστε να μπορούν τα στελέχη του να κάνουν ό,τι έκαναν τόσα χρόνια πριν, δηλαδή να παίζουν power games, γιατί πολύ απλά αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 500 εργαζόμενοι 7 μήνες απλήρωτοι και με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους χωρίς μάλιστα αποζημίωση! Συνεπώς δεν μπορεί να κάνει το κάθε στέλεχος ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι και να ασκεί μικροπολιτική στην πλάτη όλου αυτού του κόσμου, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση με το παντελώς άστοχο από κάθε άποψη πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ με τα βοσκοτόπια.

Το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου του Αντώνη Καρακούση όμως είναι εκείνο που λέει ότι υπήρξε πίεση στον εκκαθαριστή να διακόψει άμεσα τη διαδικασία πώλησης και να μπει λουκέτο στον ΔΟΛ! Εμείς στο ρεπορτάζ μας είχαμε περιγράψει με προσοχή την κατάσταση που προέκυψε μετά το δημοσιεύμα των ΝΕΩΝ και φωτογραφίσαμε τι ζητήθηκε και από ποιόν στον εκκαθαριστή, αλλά δεν θελήσαμε να ρίξουμε πετρέλαιο στη φωτιά που είχε ανάψει και δεν καταγράψαμε ευθεώς αυτό που ήταν αυτονόητο βέβαια και που καταγγέλλει τώρα ο Αντώνης Καρακούσης. Οτι ζητήθηκε από τον εκκαθαριστή είτε να διακόψει τη διαδικασία είτε να την οδηγήσει σε αδιέξοδο, ώστε να κατεβάσει ρολά οριστικά ο ΔΟΛ και να μην υπάρξει επόμενη μέρα. Εμείς στο ρεπορτάζ μας αναφέραμε ότι η πίεση για να διακοπεί η διαδικασία πώλησης ασκήθηκε από το Μαξίμου, αλλά ο Καρακούσης λέει ότι υπήρξαν και πιέσεις από άλλες πλευρές. Επειδή οι τράπεζες θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να πάρουν κάποια χρήματα θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλύψει κάποια στιγμή ο Καρακούσης ποιός άλλος έχει πρόσβαση στον εκκαθαριστή και τον πίεσε να σταματήσει τη διαδικασία.

Το βασικό ερώτημα όμως παραμένει και πρέπει και ο Καρακούσης και τα άλλα στελέχη του ΔΟΛ να το απαντήσουν όχι στη δημόσια σφαίρα βέβαια, αλλά στους εργαζομένους του ΔΟΛ. Γιατί τα ΝΕΑ προέβησαν σε αυτήν την κίνηση τη στιγμή μάλιστα που το ΒΗΜΑ είχε ρίξει τους τόνους και ο ίδιος ο Αντώνης Καρακούσης αρθρογραφούσε την Κυριακή για τον «ενάρετο Τσίπρα»! Οφείλεται μια εξήγηση στο προσωπικό του ΔΟΛ το οποίο αντί να λάβει το μισθό του πήρε έναντι του έναντι πριν λίγες μέρες και περιμένει τώρα να δει αν και πότε θα ξαναπληρωθεί. Γιατί την Τρίτη το πρωί στα τραπεζικά γραφεία ανάμεσα στα διάφορα «γαλλικά» που ακούστηκαν ήταν και ατάκες του στυλ «πείτε του να μπλοκάρει τη μισθοδοσία και αν ρωτήσουν οι εργαζόμενοι να τους πει να πάνε να πληρωθούν από τη διεύθυνση των ΝΕΩΝ».

Comments are closed.