Ο ρόλος του Πρετεντέρη στην εξαγορά του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη

Πρετεντέρης

 

…και το «Ευχαριστώ» στους συναδέλφους του

Μπορεί οι περισσότεροι να θυμήθηκαν ότι πριν λίγους μήνες ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκαλούσε τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ «υπέρβαρο υποψήφιο καναλάρχη» (εδώ) και στο τουίτερ να έγινε ο σχετικός χαμός… με αφορμή την εξαγορά του ιστορικού οργανισμού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη… Ωστόσο από το σχόλιο του δημοσιογράφου στην τελευταία σελίδα των «ΝΕΩΝ» για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε μια ανθρώπινη φράση σε πρώτο πρόσωπο στο τέλος του κειμένου που έλεγε, «Είμαι υπερήφανος για όλους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους» αναφερόμενος στους συναδέλφους του που κατάφεραν κόντρα στις αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν όρθιο τον οργανισμό.

Μια φράση που προκάλεσε εντύπωση, διότι πέρα από την ανθρώπινη και συναισθηματική διάσταση που είναι δικαιολογημένη… πίσω από τη συγκεκριμένη διατύπωση μοιάζει να κρύβεται μια ιδιότητα και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερη… με την οποία υποτίθεται, δηλαδή αυτήν την κρυφή ιδιότητα, ευχαριστεί τους εργαζόμενους που κράτησαν ανοιχτές τις εφημερίδες.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης όμως, δεν είναι ούτε διευθυντής της εφημερίδας ούτε καν επιτελικό στέλεχος, ώστε να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένας απλός αρθρογράφος. Βεβαίως με μεγάλη ιστορία και σημαντική συμβολή στον οργανισμό. Και φυσικά αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να διατυπώσει με τον τρόπο που διατύπωσε τις ευχαριστίες στους συναδέλφους του.

Αν όμως αγνοήσει κανείς για λίγο όλα αυτά… Η συγκεκριμένη διατύπωση φαίνεται να κρύβει μια αλήθεια που επιβεβαιώνει αυτό που ακούγεται τα τελευταία 24ωρα στη Μιχαλακοπούλου ότι «Ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων και ειδικότερα στην προσπάθεια να πειστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να εξαγοράσει τον ΔΟΛ»!

Με άλλα λόγια, λέγεται ότι ο δημοσιογράφος αξιοποιώντας τις γνωριμίες του στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, αλλά και τη σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη… κατάφερε σε συνδυασμό με την επιρροή που ασκεί σε επιχειρηματικά και άλλα κέντρα εξουσίας να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που οδήγησαν στο προχθεσινό αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Κατά συνέπεια έχει πολλούς λόγους να χαίρεται και ακόμη περισσότερους για να ευχαριστεί τους συναδέλφους του!

Comments are closed.