Τα πρώτα σχέδια Μαρινάκη για ΔΟΛ φέρνουν σύννεφα στον Πειραιά

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τα στελέχη του Οργανισμού

Σας ενημερώσαμε για την πρώτη επαφή του Αντώνη Καρακούση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε υπήρξε συνάντηση του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ με τον διευθυντή του Βήματος και του διευθυντή των ΝΕΩΝ Παναγιώτη Λάμψια. Σε αυτή ο νέος ιδιοκτήτης του Οργανισμού ανέφερε ότι δεν έχει σκοπό, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, να προχωρήσει σε ριζικές μεταβολές όσον αφορά το δημοσιογραφικό τομέα και από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι για το προσεχές διάστημα όλα θα παραμείνουν ως έχουν όσον αφορά το προσωπικό. Οτι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα έντυπα θα παραμείνει στη θέση του. Ο Β.Μαρινάκης είπε στα δύο στελέχη ότι θέλει τα έντυπα και γενικότερα οι δραστηριότητες του Οργανισμού να είναι βιώσιμες καi θα τοποθετήσει ένα ΔΣ που θα τρέχει τον Οργανισμό με τη βιωσιμότητα ως πρώτη του αποστολή. Προφανώς για αυτό δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση επί των οικονομικών και εργασιακών παραμέτρων, δηλαδή το καθεστώς για τους εργαζόμενους που όπως είναι γνωστό θα απολυθούν και θα πρεπει να επαναπροσληφθούν στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν πράγματι διατηρηθεί το προσωπικό των εντύπων, αλλά να δούμε και το εργασιακό καθεστώς τους. Οπως είναι ευνόητο υπάρχει θέμα με το διοικητικό προσωπικό του ΔΟΛ…

Επίσης ο Β.Μαρινάκης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει χρηματοδοτική ροή στους εργαζομένους μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, διαδικασία που αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση να κρατήσει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Βέτο για τους πρώην
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ ζήτησαν από τον Β.Μαρινάκη να μην υπάρξει σε πρώτη τουλάχιστον φάση επιστροφή στα έντυπα του Οργανισμού όσων εργαζομένων πήγαν το τελευταίο διάστημα στην “Ελευθερία του Τύπου”, αλλά και τα υπόλοιπα μήντια που ελέγχει ο εφοπλιστής. Οι διευθυντές επικαλέστηκαν θέματα ομαλής λειτουργίας λόγω των εντάσεων που μπορεί να προκληθούν αφού αρκετά από τα «διαζύγια» αυτά δεν ήταν φιλικά και συναινετικά. Η αίσθηση που αποκόμισαν οι δύο διευθυντές είναι ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κάποιες «στοχευμένες» κινήσεις. Για παράδειγμα, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή στον ΔΟΛ του Γ.Παπαχρήστου και μάλιστα σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Βέβαια με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και sites αν δεν επιστρέψουν όσοι έφυγαν τότε θα πρέπει ή να γίνουν μαζικές προσλήψεις ή να υπάρξει κάποια άλλη διευθέτηση όπως ας πούμε συγχώνευση ΝΕΩΝ και Βήματος. Πρόκειται για ένα σχέδιο άλλωστε που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συνεχώς στο τραπέζι και ήταν και πολύ λογική εξέλιξη αλλά τα προσωπικά παιχνίδια των στελεχών και η αδυναμία του Σταύρου Ψυχάρη να διοικήσει δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του.

Ταυτόχρονα όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τα υπόλοιπα μήντια που ελέγχει ο Β.Μαρινάκης. Είναι δυνατόν να τα διατηρήσει όλα; Ηδη ακούγονται έντονες φήμες για αναστολή κάποιων εκδόσεων και των ηλεκτρονικών μέσων που εδρεύουν στον Πειραιά. Τι θα γίνει με το προσωπικό εκεί; Θα μεταφερθούν στα υπόλοιπα μήντια του ομίλου στον Πειραιά; θα μετακομίσουν στον ΔΟΛ τουλάχιστον όσοι δεν εργάζονταν εκεί στο παρελθόν; Θα πάνε σπίτια τους; Τι θα γίνει με τους εργαζομένους στα μηντια που θα κατεβάσουν ρολά και πήγαν εκεί από τον ΔΟΛ;

Λόγω της παρουσίας του Β.Μαρινάκη στην κηδεία του Κ.Μητσοτάκη στην Κρήτη, αλλά και της αργίας δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση στο προσωπικό των εντύπων στον Πειραιά για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση, αλλά λογικά θα πρέπει να γίνει αυτό την επόμενη εβδομάδα για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα.

Comments are closed.