Νέα «φασόλια» στον ΔΟΛ μπλοκάρουν τις εξελίξεις

Αποκαλύπτονται μεγάλες μαύρες τρύπες που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς

Πέρα από τις περισσότερο ιστορικού χαρακτήρα αποκαλύψεις που εντοπίζονται στα αρχεία του λογιστηρίου για τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση στον ΔΟΛ, μαθαίνουμε ότι εσχάτως εντοπίστηκαν και κάποιες τεράστιες μαύρες τρύπες. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην Ιριδα και το Αργος εντοπίζονται ελλείμματα ύψος πολλών εκ. ευρώ (ακούγεται ένα ποσό πέριξ των δέκα εκ.) τα οποία πρέπει να καλύψει ο νέος ιδιοκτήτης. Οπως είναι ευνόητο πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη, αφού ο Β.Μαρινάκης καλείται να δώσει εκτός από τα 22 εκ. της εξαγοράς και αρκετά ακόμη για τις τρύπες που εντοπίζονται, ενώ μπροστά του έχει έχει φυσικά και τα έξτρα ποσά που θα πρέπει να διαθέσει για το Mega, αφού κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα θα γίνει ο διαγωνισμός για τις άδειες και θα πρέπει ο ίδιος να εκταμιεύσει ένα πολύ σοβαρό ποσό για αυτόν το σκοπό. Δεν συμπεριλαμβάνουμε καν στην εξίσωση και την περίπτωση να χρειαστεί στο Mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει το κανάλι. Αν τα βάλουμε και αυτά το ποσό που πρέπει να έχει διαθέσιμο άμεσο σε ρευστό ο Μαρινάκης για τα μήντια ξεφεύγει… Ετσι όπως είναι ευνόητο οι σχεδιασμοί για την επαναλειτουργία του ΔΟΛ αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση αναπροσαρμόζονται καθημερινά και όλα δείχνουν πως όλα δηλαδή κτίριο, προσωπικό, δομές κλπ θα σχεδιαστούν και θα αποφασιστούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μέσα σε λίγες ώρες με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για όλους και για όλα.

Οσο περνούν οι μέρες μάλιστα και δεν υπάρχουν εξελίξεις στο σχεδιασμό, δεν υπάρχει απόφαση για το ΔΣ και για νέο διευθυντικό σχήμα κλπ κερδίζει έδαφος η προοπτική να παραμείνει το ίδιο οργανόγραμμα σε επιτελικό επίπεδο που υπάρχει στον ΔΟΛ σήμερα χωρίς καμία αλλαγή. Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα του «ατυχήματος» έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Δηλαδή αν η δικαστική διαδικασία τρέξει απρόσμενα γρήγορα να μην έχουν προλάβει να γίνουν οι διεργασίες για τη μετεγκατάσταση όλου του ομίλου σε ένα κτίριο, αλλά και το οργανόγραμμα και να αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ για λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι ειδικά το κτιριακό ζήτημα είναι καίριο αφού όπως μαθαίνουμε η Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου ζήτησε πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο από αυτό που προτίθεται να δώσει ο νέος ιδιοκτήτης και έτσι αναζητείται νέο κτίριο σε άλλη περιοχή. Υπάρχουν σκέψεις για τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου υπάρχουν πολλά άδεια μεγάλα κτίρια, ενώ υπάρχουν στην περιοχή αυτή και κτίρια που πληροφορούμαστε ότι ανήκουν στον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, αλλά δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να υποδεχθούν ένα μηντιακό όμιλο με πολλές εφημερίδες, περιοδικά, sites και δύο ραδιόφωνα.

Comments are closed.