Τα παιδιά της γειτονιάς σου (Βόλφγκανγκ) τα μπαγάσικα…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

θα τα πιάσει να τα δείρει (ο Μπάμπης) «να ‘ναι χάσικα», καθώς λέει το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι. Αυτά που λένε οι γερμανόπαιδες του υπουργείου του κ. Σόιμπλε για το κούρεμα του χρέους, είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο Μπάμπης, παρά το γεγονός ότι δηλώνει διχασμένος ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη που έχει για τον Σόιμπλε, τον καλεί από τον αέρα του ΣΚΑΙ, να τα αφήσει αυτά που ξέρει, «τα μπαγάσικα».

Ιδού και ο πλήρης συλλογισμός:

Εγώ εκτιμώ ότι ο κ. Σόιμπλε πρέπει να αφήσει τα μπαγάσικα. Τον συγχωρούμε βέβαια γιατί είναι σε περίοδο εκλογών, αλλά είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μία λύση για το ελληνικό χρέος. Ξέρει πολύ καλά, ότι η μη λύση αποτελεί εμπόδιο και για την ανταγωνιστικότητα.

Πλην όμως, αγαπάς Σόιμπλε, μισείς Σόιμπλε, να το ξεπεράσεις είναι δύσκολο. Είναι σωστό αυτό που λέει, έχει δίκιο.

Οι μόνοι που έκαναν κάτι όλα αυτά τα χρόνια για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα ήταν οι μισθωτοί που δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις των αμοιβών τους.

Μας θυμίζουν όλοι ότι αν πάρεις τα τελευταία 40 χρόνια η παραγωγικότητα των επενδυμένων κεφαλαίων ήταν πάρα πολύ μικρή. Που σημαίνει τι; Ότι δεν έχουμε αρκετό καπιταλισμό. Ε, με τον Τσίπρα θα αποκτήσουμε; Φόρεσε σήμερα ένα ριγέ πουκάμισο και πήγε στην ΔΕΘ.

Ελπίζω, ότι αυτά που είπε στον «Παπαστράτο», θα τα λέει κι όταν είναι στην αντιπολίτευση…

Comments are closed.