Συνάντηση των ΜΕΤΑ για τις εξελίξεις στο νέο φορέα

Σπύρος Λυκούδης

 

Ανακοίνωση

Συνήλθε χθες η Γραμματεία του Πανελλαδικού Πολιτικού Συμβουλίου των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς και συζήτησε μετά από εισήγηση του επικεφαλής της κίνησης Σπ. Λυκούδη, τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Η Γραμματεία κατέληξε στα παρακάτω:

Α) εκφράζει την ικανοποίησή της για την κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το ζήτημα αυτό την τελευταία περίοδο και εκτιμά ότι δημιουργούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι προϋποθέσεις για θετική έκβαση της προσπάθειας συγκρότησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Οι εξελίξεις δικαιώνουν την από καιρό συνεπή και σταθερή στάση των ΜΕΤΑρρυθμιστών για την ενότητα του χώρου και την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς.

Β) δηλώνει την εκτίμηση της προς όλους όσοι καταθέτουν την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία της παράταξης.

Γ) εκφράζει την βαθιά της ικανοποίηση για την συμμετοχή – τομή του Ποταμιού στις διαδικασίες και χαιρετίζει την υποψηφιότητα του Στ. Θεοδωράκη για την αρχηγία της παράταξης, θεωρώντας ότι δίνει ιδιαίτερη δυναμική στο εγχείρημα.

Δ) διατηρεί την διαφωνία της για την πρόταξη της εκλογής ηγεσίας πριν από τις αναγκαίες για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα συνεννοήσεις και συμφωνίες, όπως για τον χαρακτήρα, τις βάσεις και την λειτουργία του νέου φορέα. Στην βάση των σημερινών δεδομένων όμως προχωράμε, θεωρώντας ότι την επομένη της εκλογής του αρχηγού της παράταξης πρέπει να ξεκινήσει ευρύς κύκλος συνεννοήσεων και συναινέσεων επί όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Ε) καλεί όλους τους Έλληνες, Δημοκράτες πολίτες σε πανστρατιά συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ηγεσία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός συμμετοχής, τόσο περισσότερες θα είναι οι δικλίδες ασφαλείας στη διαμόρφωση του νέου φορέα.

Στ) η γραμματεία συγκαλεί το Πανελλαδικό Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς σε συνεδρίαση στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς».

Comments are closed.