Σε ποιον έλειψε περισσότερο ο Κυριάκος;

 

Ο τίτλος δεν ειναι καθόλου παραπλανητικός! Η απορία ειναι πέρα για πέρα εύλογη διαβάζοντας στα “ΝΕΑ” Γιάννη Πρετεντέρη και Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο πρώτος το λέει ξεκάθαρα, “Οσο να είναι μας είχε λείψει η αξιωματική αντιπολίτευση”. Και ο δεύτερος λίγο έλειψε να γράψει, μαύρα μάτια κάναμε να δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Τον πρόεδρο Κυριάκο για παράδειγμα τον είχαμε χάσει για καμιά εβδομάδα” διαπιστώνει ο επιμελής Παπαχρήστος και συνεχίζει “Την τελευταία φορά που είχαμε ακούσει κάτι γι’ αυτόν ήταν όταν αποφάσισε να κόψει από το ψηφοδέλτιο τον γιο του Γιάννη Τραγάκη… Χθες όμως, μέχρι και δήλωση on camera έκανε για την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός”.

Τώρα σε ποιον έλειψε περισσότερο; Δυστυχώς η απάντηση θα μείνει μετέωρη, αφού η ψυχή του καθενός το ξέρει!

Πάντως ο Γιώργος Παπαχρήστος το έγραψε πρώτος την Τρίτη δίνοντας και το “Στίγμα” (όπως τιτλοφορείται και η στήλη του) αναφέροντας χαρακτηριστικά, “Όποτε ακούγοντας ο τηλεθεατής αυτό (ενν. τις δηλώσεις Κυριάκου on camera), πρώτον θυμήθηκε ότι υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση… δεύτερον ότι έχει αρχηγό τον πρόεδρο Κυριάκο και τρίτον ότι αυτή η αντιπολίτευση (έχει τη βεβαιότητα ότι) θα γίνει κυβέρνηση” και καταλήγει με τη ρητορική ερώτηση – βεβαιότητα “Συγγνώμη, αν δεν έκανε όσα (απίθανα) έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διώξει την Ελληνικός Χρυσός, υπήρχε περίπτωση να πετύχαινε η ΝουΔου τρία στα τρία”;

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως και ο Γιάννης Πρετεντέρης μια ημέρα μετά γράφει στη στήλη του στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ, αφού πρώτα διαπιστώνει τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα: “Παρασκευή ανέλαβε επικεφαλής μιας task force για τις επενδύσεις ο Πρωθυπουργός και Δευτέρα έφυγε η πρώτη επένδυση απο τη χωρα. Γιατι είναι ευχάριστα; Πρώτον, επειδή είχαμε τη χαρά να ξαναδούμε στα μέρη μας την αξιωματική αντιπολίτευση που, όσο να είναι, μας είχε λείψει”!

Εκτός όμως από την απορία σε ποιον έλειψε περισσότερο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Η δεύτερη σύμπτωση που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απορία διαβάζοντας τους δυο δημοσιογράφους είναι, “Πότε έφυγε η επένδυση από τη χώρα”, δηλαδή η Ελληνικός Χρυσός και δεν το μάθαμε; Και καλά εμείς… Ο ΣΚΑΙ γιατί δεν συνοδεύει τα κοντέινερ στα σύνορα και οι καμπάνες γιατι δεν ηχούν πένθιμα;

Comments are closed.