Ο Σόιμπλε κλείνει τα 75: Η γιορτή με τα 700 άτομα και το εγκώμιο της Μέρκελ

«Τώρα σκεφτομαι τα 80ά μου γενέθλια» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Δείτε φωτογραφίες από την ειδική τελετή προς τιμήν του – Δείτε την άγνωστη κόρη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών – Στους καλεσμένους και ο Γιούνκερ

Εβδομήντα πέντε κεράκια σβήνει σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας , Βόλγκανγκ Σόιμπλε. Στο πλευρό του βρέθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Σόιμπλε εκλέγεται στο κοινοβούλιο από το 1972 και είναι υπουργός Οικονομικών από το 2009.

Την προσεχή Κυριακή δοκιμάζει τις δυνάμεις του και πάλι ως υποψήφιος στην περιφέρεια του Όφενμπουργκ, στο κρατίδιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης. Στις εκλογές του 2013 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 56%.

Ανήμερα των γενεθλίων του, η Μέρκελ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο λέγοντας πως ο Σόιμπλε είναι ένας “άνθρωπος της δράσης”, ένας γνήσιος Ευρωπαίος”.

“Εργάστηκα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω πόσο καιρό γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ναι, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον εδώ και αιώνες. Και δουλέψαμε πολύ καλά μαζί”, δήλωσε, από την πλευρά του ο Γιούνκερ στάζοντας μέλι για τον Σόιμπλε.

Η Κριστίν Στρομπλ, κόρη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ασπάζεται τον πατέρα της με την ευκαιρία των γενεθλίων του

“Είναι ένας άνθρωπος των αποχρώσεων… ένας άνθρωπος που συμβιβάζεται, επειδή ο συμβιβασμός ανήκει στη δημοκρατία, αλλά είναι πάνω απ ‘όλα ένας άνθρωπος των λύσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρώπη χρωστά πολλά στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας”, πρόσθεσε ο επικεφαλής των Κομισιόν.

Στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε για τα γενέθλιά του Γερμανού υπουργού παραβρέθηκαν περίπου 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και πολλών ομοιδεατών του. “Μου έδωσαν μεγάλη χαρά. Τώρα σκέφτομαι τα 80στα γενέθλιά μου”, τόνισε ο Σόιμπλε.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.