Νικητής το ζάπινγκ

Τα παιδιά οδηγούν την τηλεοπτική κούρσα

Ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός φέτος θα είναι πολύ σκληρός και δεν αποκλείεται – αν και είναι πολύ πρόωρο, νικητής να αναδειχθεί το ζάπινγκ!

Είναι σαφές ότι όλοι πήραν το μάθημα τους με τον περσινό περίπατο του ΣΚΑΙ, λόγω survivor και φέτος θα σφίξουν τα γάλατα… Αφού όπως ήταν αναμενόμενο με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν και την είσοδο των νέων προγραμμάτων στον ανταγωνισμό, αλλάζουν οι ισορροπίες και διαμορφώνονται καινούργιες συνήθειες.

Αναμφίβολα το “Nomads” του ΑΝΤ1 που στηρίζει μεγάλο μέρος της τηλεθέασης του στα παιδιά και στους νεαρούς άντρες θα λειτουργήσει ως καταλύτης. Σε καμία περίπτωση όμως, για μια σειρά από λόγους δεν θα επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο του “Survivor” στον ΣΚΑΙ με τα 60αρια και τα 70αρια.

Ωστόσο τα νέα προγράμματα του ΑΝΤ1, συμπεριλαμβανομένων των σειρών του φέρνουν νέους τηλεθεατές στο κανάλι που δεν είχε στο παρελθόν και ειδικά στο prime time και μετά.

Αντίστοιχα ο ALPHA με τις νέες σειρές του που υποστηρίζει σθεναρά το γυναικείο κοινό της τηλεόρασης επιδεικνύει αξιοθαύμαστη αντοχή, χαλώντας ενδεχομένως τα σχέδια των ανταγωνιστών του! Για παράδειγμα η κυριαρχία του καναλιού από τις 7 το απόγευμα που ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων ως τις 9 που ολοκληρώνεται η σειρά “Έλα στη θέση μου”, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους αντιπάλους του… Χωρίς να εξαιρείται το “Τατουάζ” που ακολουθεί και κρατάει σημαντικό μέρος της δύναμης του.

Από την άλλη πλευρά η στροφή του ΣΚΑΙ στην ψυχαγωγία τον έχει βάλει από πέρυσι με επιτυχία στο σκληρό πυρήνα του τηλεοπτικού ανταγωνισμού… Συνεχίζοντας και φέτος για δεύτερη χρονιά με υψηλές τηλεθεάσεις στο prime time, είτε με το “Ελλάδα έχεις ταλέντο” είτε με το “Voice”.

Συμπερασματικά δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο αν ισχυριζόταν κάποιος – λογω της πληθώρας των ταλεντ σόου και των ριάλιτι επιβίωσης, ότι τα παιδιά θα καθορίσουν τον νικητή της φετινής τηλεοπτικής κούρσας.

Comments are closed.