Αυγενάκης: Ο νέος ΚΟΚ είναι μια μεθοδευμένη επίθεση στη Δικαιοσύνη

 

…μέσα από τη δήθεν ταξικότητα των παραβάσεων 

Ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα, καθώς και μείωση προστίμων, λόγω της παρατηρούμενης αδυναμίας πληρωμής αυτών από τους παραβάτες.

O νέος ΚΟΚ δεν είναι παρά μια ακόμη μεθοδευμένη επίθεση στη Δικαιοσύνη διανθισμένη με ταξικές φανφάρες. Κι αυτό διότι πρόκειται για μια αντισυνταγματική προσέγγιση η οποία θα καταπέσει σε ανώτατο επίπεδο και τότε ο “επαναστάτης” κ. Σπίρτζης θα μας μιλά «για το πόσο κακή είναι η Δικαιοσύνη που δε θέλει να πληρώσουν οι “πλούσιοι”»!

Ο κ. Σπίρτζης μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Τα ίδια έκανε με τον επίδοξο “Υπουργό καναλάρχη” κ. Παππά.
Η ιδεοληψία της Κυβέρνησης βρίσκει εφαρμογή ακόμη και στον ΚΟΚ! Τώρα, οι φοροφυγάδες, οι φτωχοί και οι άνεργοι θα περνούν με κόκκινο, αλλά δεν θα πληρώνουν! Τις παραβάσεις ΚΟΚ θα πληρώνουν μόνο οι “πλούσιοι” και οι συνεπείς φορολογούμενοι!

Τα πρόστιμα του ΚΟΚ έχουν στόχο την ανάπτυξη σωστής οδικής συμπεριφοράς. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οδική ασφάλεια, ως ένα ακόμη ιδεοληπτικό πεδίο, αντί της εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου πρόληψης και αποτροπής των τροχαίων παραβάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει πολύ ψηλά το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Έχουμε ένα  συγκροτημένο σχέδιο,  «Προσέχω», για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Το όραμα μας έχει ως πρωταρχικό στόχο τον εκμηδενισμό των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία. Ενισχύουμε την εφαρμογή και προτείνουμε μέτρα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
Πρόταση έχουμε. Όλοι μαζί, με την Ελληνική αστυνομία, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Υποδομών, κλπ ας καταλήξουμε σε μια συγκροτημένη στρατηγική για το θέμα της οδικής ασφάλειας. Για να μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Comments are closed.