Τι μου λες Μπάμπη…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Αυτό, δεν το είχα σκεφτεί…

Εδώ πάει η περίφημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου (όταν ήθελε κάποιον να ειρωνευτεί) «τι μου λες. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί», καθώς ο Μπάμπης παρουσιάζοντας την γραμμική εξέλιξη του ΑΕΠ τα τελευταία 37 χρόνια, είπε για τον Ανδρέα το εξής φοβερό: Ήταν λίγο θετικός…

Κατά τ’ άλλα, σύμφωνα με τα μαθηματικά και τους οικονομικούς υπολογισμούς του, η καλύτερη δεκαετία ήταν εκείνη που πρωθυπουργοί ήταν ο Σημίτης κι ο Καραμανλής (χαρά που θα κάνει ο Ντερμπεντέρης).

Το πόνημά του (που το παρουσίασε πάλι όρθιος) έχει ως εξής:

Ας ξεκινήσουμε από την δεκαετία του ’80. Η αφορμή είναι πολύ καλή γιατί σαν σήμερα εξελέγη για πρώτη φορά ο Ανδρέας Παπανδρέου. όλοι έχουν στο μυαλό τους οτι τα πάντα πήγαν σούπερ. Δεν είναι έτσι ακριβώς, η ανάπτυξη ήταν κατά μέσο όρο 0,7%. Πάλι καλά, με όσα συνέβησαν τότε, αλλά εν πάση περιπτώσει ήταν λίγο θετικός.

Στη συνέχεια ο Μητσοτάκης πήρε τα κατάλληλα μέτρα, ενώ ο Παπανδρέου επέστρεψε το ’93, δεν άλλαξε την πολιτική Μητσοτάκη και η χώρα συνέχισε την προσπάθεια της να μπει την ΟΝΕ.

Από το ’98 – ’99 η χώρα είναι στην ουσία στο ευρώ. Έχει θωρακιστεί και η ανάπτυξη πάει πολύ καλά. Είναι η καλύτερη δεκαετία με πρωθυπουργούς τον κ. Σημίτη και τον κ. Καραμανλή, ο οποίος όμως το 2008 βλέπει τι συμβαίνει και πάει σε εκλογές. Δεν πάρθηκαν τα σωστά μέτρα και πήγαμε πλέον στην ανοιχτή κρίση.

Η γενική εικόνα που πρέπει να κοιτάζει ο κ. Τσίπρας πριν μιλήσει είχε τα καλά της, είχε τα κακά της, αλλά ο μέσος όρος είναι στο 0,9%. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Τόμσεν, το Ταμείο δηλαδή λέει ότι πάνω από 1% αποκλείεται να κάνετε. Στηρίζεται σε αυτήν εδώ την εκτίμηση και μιλάει για το μέλλον. Δεν έχει δίκιο αλλά θα το δούμε μία άλλη μέρα αυτό…

Comments are closed.