Μπερδεύτηκαν οι γραμμές

Ο Κύρτσος ρωτά την Κομισιόν για τα F-16 και του απαντά…. η ΝΔ αδειάζοντάς τον

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κύρτσος αλλά η απάντηση του ήρθε από κύκλους της ΝΔ

Κύρτσος

Σαφείς αποστάσεις κρατά η ΝΔ από τον ευρωβουλευτή της Γιώργο Κύρτσο, τον οποίο και άδειασε μετά την ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν για τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Μπερδεμένες εξακολουθούν από ότι φαίνεται να είναι οι γραμμές σχετικά με το θέμα στα γραφεία της γαλάζιας παράταξης, αφού αν και σε μία πρώτη αντίδραση η ΝΔ κατέκρινε τη συμφωνία, έσπευσε να τα μαζέψει με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Βασίλια Κικίλια να δηλώνει ότι η αναβάθμιση του στόλου των ελληνικών F-16 είναι «επιβεβλημένη» και να ζητά ενημέρωση στη Βουλή.

Την μπερδεμένη γραμμή της ΝΔ δεν μπόρεσε… να ξεμπερδέψει, από ό,τι φαίνεται, ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σε eρώτηση του προς την Κομισιόν, έκανε λόγο για «νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. «Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του; Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;», διερωτήθηκε επίσης ο κ. Κύρτσος.

Πριν ωστόσο του απαντήσει η Επιτροπή, η απάντηση ήρθε από κύκλους της ΝΔ, οι οποίοι τον άδειασαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για την ασαφή ακόμα συμφωνία του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσον αφορά στην αναβάθμιση των F-16, η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα σαφής και εκφράστηκε και μέσω των τελευταίων δηλώσεων του κόμματος. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές απόψεις και με οποιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζουν την οδό Πειραιώς».

Μπορεί η γαλάζια παράταξη να άλλαξε επικοινωνιακό επιτελείο, αλλά μάλλον τα μέλη της εξακολουθούν να μην μπορούν να… επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος τονίζει πως “οι θέσεις της ΝΔ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα σχετικά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με εκφράζουν πλήρως και με καλύπτουν 100%”.
Πηγή left.gr

Comments are closed.