Όχι στην “εκ των ένδον” ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

 

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είναι απόρροια λανθασμένων επιλογών και στρεβλής αντίληψης σχετικά με την διοίκηση ενός περιφερειακού σταθμού. Είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να συμβεί όταν καλούνται να συντονίσουν, να αξιολογήσουν και να παράγουν δημοσιογραφικό προϊόν άνθρωποι, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά είναι και γενικότερα παντελώς ακατάλληλοι.

Πως αλλιώς να αποκαλέσεις την αδυναμία της υπευθύνου της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Αγγελικής Παππά αλλά και του συντονιστή των περιφερειακών σταθμών Μιχ. Μεσσήνη να διακρίνουν τη διαφορά  δημοσιογράφων και διοικητικών υπάλληλων, να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες εσωτερικών και εξωτερικών συντακτών, να αντιληφθούν ότι δημοσιογραφική εργασία είναι η σύνταξη δελτίων ειδήσεων αλλά και το ρεπορτάζ, οι συνεντεύξεις και οι ανταποκρίσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας και άγνοιας ήταν η υπεύθυνη του σταθμού να συντάξει ένα “άσχετο” παρουσιολόγιο το οποίο και απέστειλε στον κο Μεσσήνη. Αυτός συνέταξε και έστειλε στη συνέχεια υπηρεσιακό έγγραφο στους 4 δημοσιογράφους της ΕΡΤ Ιωαννίνων, με το οποίο τους ζητά πενθήμερη παρουσία – αν και είναι εξωτερικοί συντάκτες – αδιαφορώντας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Ως εκ τούτου, ο σταθμός υπολειτουργεί, απαξιώνεται και τη Δευτέρα (20/11) δε λειτούργησε.

Δεν διεκδικήσαμε ούτε διεκδικούμε συνδιοίκηση της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, σε αυτούς που όντως το επιδιώκουν να το κάνουν. Ούτε θα τους αφήσουμε σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, να επιβάλλουν ετσιθελικά και “εκ των ένδον” παράτυπες εργασιακές σχέσεις στους δημοσιογράφους.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ Ιωαννίνων και τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις -οι οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί- να διασφαλίσουν τις εργασιακές μας σχέσεις.

Μαρία Γεωργίου
εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ραδιοφώνου – πολυμέσων της ΕΡΤ

Comments are closed.