Η διαφήμιση δεν φτάνει όχι για 7 ούτε για 5 κανάλια!

Mega - Ant1 - Alpha - Star - Σκάι

 

Μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορήθηκε για τις 4 τηλεοπτικές άδειες που πρότεινε πέρυσι… Στο τέλος όμως οι καναλάρχες (που ανακηρύχθηκαν υπερθεματιστες πριν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ) ήταν αυτοί που πίεζαν για να μην μπουν άλλοι παίκτες στο παιχνίδι!

Φέτος το ΕΣΡ προκήρυξε 7 άδειες και εκτός απροόπτου οι σίγουρες συμμετοχές είναι 5 + 1 (αν συμμετάσχει στο διαγωνισμό και το MEGA)… Που σημαίνει ότι αν εμφανιστεί άλλος ένας ακόμη… Το τίμημα των 35 εκ ευρώ, δεν θα μεταβληθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή αντί για 7 οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία είναι 8 ή και περισσότεροι… Τότε το ποσό που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο θα είναι παραπάνω από 240 εκ ευρώ, αφού θα γίνουν “χτυπήματα” και μοιραία θα αυξηθούν τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του κράτους.

Αυτό όμως είναι η μια πλευρά! Διότι υπάρχει και η άλλη που λέει ότι όχι 6 τηλεοπτικούς σταθμούς δεν αντέχει η αγορά όπως έχει διαμορφωθεί η διαφημιστική δαπάνη, ούτε 5 δεν χωράει!

“Με 7 κανάλια κλάφτα, δεν θα υπάρχει δουλειά για κανέναν” ομολογεί (μέσα στην υπερβολή του για να τονίσει το πρόβλημα) στέλεχος της τηλεοπτικής αγοράς!

Comments are closed.