Χάος

 

Διχασμένη εμφανίζεται η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Βεβαίως από άλλη οπτική γωνία, το λες και ισορροπία!

Γράφει λοιπόν ο Γιάννης Πρετεντέρης που είναι γνωστή η αδυναμία του στον ΓΑΠ με αφορμή το νέο φορέα της κεντροαριστεράς: “Τα λιγότερο ευχάριστα νέα είναι ότι απέκτησε και Πολιτικό Συμβούλιο… Σε αυτό μετέχουν η Φώφη (λογικό), οι επιφανέστεροι εκ των συνυποψήφιων της (σωστό)… και; Και δυο άτομα άνευ αρμοδιότητας, ρόλου ή σημασίας ως προς το νέο σχήμα. Ένας βουλευτής της ΔΗΣΥ – ο Θεοχαρόπουλος… Κι ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κινείται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Κεντροαριστεράς – ο Παπανδρέου”!

Και φυσικά το θέμα δεν είναι ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκάλεσε τον ΓΑΠ, πρώην βουλευτή και όχι όπως είναι το σωστό πρώην πρωθυπουργό (που εξηγεί και την παρουσία του στο όργανο)… Όλο το χαρτί εδώ είναι, το κινείται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής κεντροαριστεράς! Δεν υπάρχει!

Στο ίδιο φύλλο όμως διαβάζουμε πάλι με αφορμή τη σύσταση του οργάνου στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου. “Επειδή από πολλούς πέρασε σχεδόν απαρατήρητο (από πολλούς μπορεί από τον Πρετεντέρη ποτέ! λέμε εμείς), επιθυμώ να κάνω focus… στην παρουσία μεταξύ των μελών του 6μελους Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, του global Γιώργου!”.

Το καλύτερο όμως ο Παπαχρήστος το αφήνει για το τέλος που δείχνει και το χάος που τον χωρίζει από την πολιτική σκέψη Πρετεντέρη γράφοντας, “Αν για τους πολλούς δεν σημαίνει κάτι αυτό, για όλους εμάς που όσο να πεις μια αγωνία (σίγουρα δεν αναφέρεται στον Πρετεντέρη) την έχουμε για το πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ως γνήσιοι κεντροαριστεροί δημοκράτες (είπαμε δεν εννοεί τον Πρετεντέρη), σημαίνει και πολλά μάλιστα. Ας πούμε εγώ, έχω την αίσθηση ότι το comeback του Γιώργου θα συνοδευτεί από τον επαναπατρισμό όλων εκείνων των ψηφοφόρων του πρώην ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αναζήτησαν περιστασιακά καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ” προφανώς έχει κόψει και την καλημέρα με τον Πρετεντέρη! Δεν εξηγείται αλλιώς!

Comments are closed.