Ο Ερντογάν “άδειασε” το τουρκικό ANADOLU για να μιλήσει στον Παπαχελά

Το παρασκήνιο και η συμφωνία που αθέτησε ο τούρκος ηγέτης

Το θέμα δεν είναι ο Αλέξης Παπαχελάς και η συνέντευξη του Ταγιπ Ερντογάν στον ΣΚΑΙ, η οποία πιθανότητα, ήταν η 5η με τον Τούρκο ηγέτη… Ούτε φυσικά, αν ο δημοσιογράφος και διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει διασυνδέσεις στη γειτονική χώρα, ώστε να μπορέσει να την εξασφαλίσει (μετά από πέντε συνεντεύξεις)… Φυσικά το θέμα δεν είναι ούτε το περιεχόμενο της συνέντευξης, διότι η επιτυχία της είναι αδιαμφισβήτητη! Άλλωστε ποιος σοβαρός δημοσιογράφος θα είχε απέναντι του τον Ερντογάν και θα έκανε κάτι διαφορετικό;

Αν λοιπόν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο που έχει ενδιαφέρον να φωτιστεί, είναι ένα και μοναδικό: το  “άδειασμα” του Τούρκου προέδρου στο κρατικό του πρακτορείο! Και εξηγούμαστε. Τα ΑΠΕ ΜΠΕ και ANADOLU είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ο Τσίπρας να παραχωρήσει συνέντευξη στο τουρκικό και ο Ερντογάν στο ελληνικό.

Το αποτέλεσμα; Ο έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση των δυο πρακτορείων και μίλησε στο τουρκικό, ενώ αντίθετα ο τούρκος πρόεδρος αγνόησε την πρόταση (του δικού του πρακτορείου) και η συνέχεια είναι γνωστή!

Comments are closed.