Αποστόλου: Προτεραιότητα η στήριξη της προώθησης ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων

…στις διεθνείς αγορές

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αύξηση της χρηματοδότησης της προώθησης των γεωργικών προϊόντων της Ε.Ε. για το έτος 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βασική μας προτεραιότητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η ενημέρωση και στήριξη των δικαιούχων φορέων του αγροδιατροφικού τομέα για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων με μεγάλα συνεργατικά σχήματα, ώστε να διασφαλίζεται η απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα και να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προτάσεις Προγραμμάτων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, το 2018 θα διατεθεί στα κράτη – μέλη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό το ποσό των 169 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει τη στήριξη που παρέχεται στους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων της Ε.Ε. Για τη χώρα μας δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσει τα Προγράμματα αυτά τόσο στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. όσο και σε τρίτες χώρες, ως σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενδυνάμωση του εξαγωγικού εμπορίου στις ήδη παραδοσιακές αγορές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη δημιουργία προϋποθέσεων επέκτασης σε νέες διεθνείς αγορές.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι οι επαγγελματικές και διεπαγγελματικές οργανώσεις, συμπράξεις και ενώσεις με αντιπροσωπευτικότητα στον τομέα τους, οι οργανώσεις παραγωγών και οι φορείς του αγροδιατροφικού τομέα.

Εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους δικαιούχους των εν λόγω προγραμμάτων, καθώς ο αγροδιατροφικός τομέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες που κάνουμε για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου της Ελλάδας και την καθιέρωση ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης, με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των αγορών».

Comments are closed.