Λεφτά υπάρχουν για τους εργαζόμενους του MEGA

…αρκεί η κυβέρνηση να βρει φόρμουλα με τις τράπεζες

Τα χρήματα για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του MEGA υπάρχουν στους λογαριασμούς που έχουν δεσμεύσει οι τράπεζες. Συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τα μέλη του ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕ, γίνεται λόγος για ύπαρξη μετρητών που ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, “Σήμερα στους δεσμευμένους λογαριασμούς της εταιρίας υπάρχουν μετρητά άνω των 7 εκ και εκχωρημενες/δεσμευμένες απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκ”. Είναι φανερό ότι “λεφτά υπάρχουν” που θα λέγαμε και σε μια άλλη εποχή… Μόνο που αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για ένα σύνθημα κενό περιεχομένου! Οι μέτοχοι δείχνουν στην κυβέρνηση πού μπορεί να τα αναζητήσει αν όντως επιθυμεί να ξεμπλοκάρει την κατάσταση και οι εργαζόμενοι να εισπράξουν επιτέλους τα δεδουλευμένα τους.

Με άλλα λόγια οι μέτοχοι λένε ότι εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογούσε… Το ίδιο και οι εργαζόμενοι, για αυτό και είναι “Εύλογο το αίτημα τους να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους” τονιζοντας ότι “Το ΔΣ της εταιρίας έχει απευθυνθεί στις πιστώτριες τράπεζες και έχει μεταφέρει το αίτημα αυτό χωρίς αποτέλεσμα”.

Η μπάλα λοιπόν περνάει στην περιοχή των κυβερνώντων που καλούνται τώρα να ασχοληθούν με τις τράπεζες οι οποίες έχουν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου… Και για να ανοίξει ενδεχομένως χρειάζεται η εκτελεστική εξουσία να πάρει κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες – όπως αναφέρεται στον επίλογο της επιστολής, προκειμένου να λύσει τα χέρια των τραπεζών για να καταβληθεί στους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

Comments are closed.