Ο Μανώλης Κοττάκης δείχνει την έξοδο μέσω “τιμητικής αποστρατείας” στον Άδωνι

Παραιτήσου και σώσε την παρτίδα

Με ένα “χειρουργικό” άρθρο στη σημερινή “Δημοκρατία“, ο γνωστός για τις ιδεολογικές καταβολές του στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς δημοσιογράφος και εκδότης Μανώλης Κοττάκης “καθοδηγεί” ουσιαστικά τον Άδωνι Γεωργιάδη προς την πολιτική επιλογή που δείχνει πλέον να είναι μονόδρομος: “παραιτήσου και γλύτωσε την παράταξη από τον κόπο”…

Ο Μανώλης Κοττάκης αφού αναφέρει τρία συγκεκριμένα περιστατικά από περιπτώσεις όπου έχει εμπλακεί το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη (εκτός από τη Novartis και τα ραβασάκια του Φρουζή, την αλλαγή του ΔΣ στο Ερρίκος Ντυνάν μετά από υπόδειξη γνωστού τραπεζίτη και τη selfie με Πατεράκη στο πάρτι της Μέρκελ) για τα οποία ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε είτε δημόσια είτε σε συνομιλίες με τον ίδιο και άλλους δημοσιογράφους ότι υπέκυψε σε πιέσεις είτε επέλεξε να είναι πολιτικά ευέλικτος, καταλήγει με ένα διάλογο μεταξύ του ιδίου και του Άδωνι Γεωργιάδη το βράδυ του Σαββάτου (μετά τη δημοσιοποίηση από τη “Δημοκρατία” αλλά και την “Εφημερίδα των Συντακτών” των εντολών ουσιαστικά που του έδινε ο Κ.Φρουζής για την πολιτική στο χώρο του φαρμάκου και μάλιστα σε απαράδεκτο, αντιθεσμικό ενικό) όπου, όπως λέει ο Μ.Κοττάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι τα σημειώματα μπορεί να πήγαιναν στον ίδιο αλλά απευθύνονταν σε συνεργάτη του…

Ο επίλογος του άρθρου του Μανώλη Κοττάκη είναι “όλα τα λεφτά” αφού, με δεδομένη την πολλή καλή επαφή που συνεχίζει να έχει με ισχυρά κέντρα εξουσίας ακόμα και σήμερα στη συντηρητική παράταξη, φαίνεται να δείχνει στον Άδωνι Γεωργιάδη την “politically correct επιλογή” (που φαντάζει πλέον μονόδρομος) για να βγει από το αδιέξοδο και ο ίδιος αλλά και η παράταξη (η ΝΔ) που του φέρθηκε τόσο ευνοϊκά την τελευταία περίοδο:

“Πολιτικά μιλώντας, λοιπόν (τα ποινικά τα αγνοώ), υποστηρίζω ότι πρόκειται για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το αξίωμά του. Άλλο οι σχέσεις με την υγιή επιχειρηματικότητα, που δεν πρέπει να ποινικοποιούνται, και άλλο αυτά. Τα “σταμάτα”, τα “άλλαξε Δ.Σ.” και τα “τρέχα για φωτό”.

Ο Άδωνις, ο οποίος είναι έξυπνος άνθρωπος, νομίζω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν αγαπά αυτήν την παράταξη. Εκείνη, παρά το παρελθόν, του άνοιξε την αγκαλιά της και τον καλοδέχθηκε – για συντηρητικό κόμμα παραβιάστηκαν και οι φυσικοί κανόνες με την ταχεία εξέλιξή του στην αντιπροεδρία. Καιρός να της επιστρέψει την αγάπη που του έδειξε. Ίσως έτσι καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Ίσως“.

Πηγή thefaq.gr

Comments are closed.