Μετά τον ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ1 προσέλαβε Τουρκάλα σύμβουλο προγράμματος

Η ψυχαγωγία των Ελλήνων στα χέρια της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας που “χτίζει” το νέο οθωμανικό αφήγημα του Ερντογάν – Η “παγίδα” που έπεσε το κανάλι του Φαλήρου με το ελληνοτουρκικό Survivor το βράδυ της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Επικίνδυνες διαστάσεις αρχίζει να προσλαμβάνει η τουρκική εισβολή στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα σε μια συγκυρία που το εθνικό φρόνημα δεν είναι στα καλύτερα του!

Μετά την “κατάληψη” του ΣΚΑΙ από τον τούρκο παραγωγό και προσωπικό φίλο του Ερντογάν και της κυβέρνησης του, Ατζουν Ιλιτζαλι… Έρχεται η σειρά του ΑΝΤ1 να προσλάβει στη θέση συμβούλου προγράμματος πρώην στενή συνεργάτρια του Τούρκου παραγωγού που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο δυναμικό της “Acun Media”!

Ο ΑΝΤ1 σε μια εξαιρετικά αδύναμη στιγμή της φετινής του πορείας και στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την επέλαση του ΣΚΑΙ που του χαρίζουν οι τουρκικές παραγωγές (βλ. Survivor, Power of love κ.α), προσέλαβε για σύμβουλο προγράμματος πρώην στέλεχος της εταιρίας του Ατζουν Ιλιτζαλι, με στόχο να μεταφέρει από πρώτο χέρι το επιτυχημένο know how στο Μαρούσι!

Ωστόσο υπό το πρίσμα των τεταμένων Ελληνοτουρκικών σχέσεων, των καθημερινών απειλών του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν, αλλά πάνω από όλα η αιχμαλωσία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης… Το να “παραδίδεται” η ψυχαγωγία των Ελλήνων τηλεθεατών στα χέρια Τούρκων αποκτά αλλη διάσταση και κυρίως προκαλεί έντονο προβληματισμό! Κι αυτό διότι η τουρκική διαχείριση των συγκεκριμένων επιχειρηματικών επιλογών, δεν έχει αμιγώς ψυχαγωγικά κίνητρα, όπως συμβαίνει σε άλλες συνεργασίες και περιπτώσεις.

Η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία είναι μια ισχυρή οικονομική και πολιτιστική μηχανή που ελέγχεται απόλυτα από την κυβέρνηση Ερντογάν και λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός, χτίζοντας στην ουσία το νέο οθωμανικό αφήγημα του σουλτάνου!

Με απλά λόγια οι Τούρκοι ακόμη και μέσα από το Survivor κάνουν προπαγάνδα, ενώ βρίσκουν εύκαιρα να τονίσουν την υπεροχή τους, να κάνουν επίδειξη αλαζονείας και να υποτιμήσουν καθετί ελληνικό!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το “φάουλ” του ΣΚΑΙ στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα τις ημέρες που οι Τούρκοι συνέλαβαν τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς οδηγώντας τους στις φυλακές της Ανδριανουπολης… Με πληγωμένο λοιπόν το ηθικό, το ίδιο βράδυ ο σταθμός δέχθηκε να μεταδώσει επεισόδιο με ελληνοτουρκικό Survivor στο οποίο νίκησαν οι Τούρκοι!

Ειναι προφανές οτι θα μπορούσε να το αποφύγει και να μεταδώσει ένα κανονικό επεισόδιο του Survivor με τους Έλληνες παίκτες… μεταθέτοντας την ελληνο-τουρκική μάχη για κάποιο άλλο βράδυ.

Οχι μόνο δεν το έκανε υποχωρώντας (;) στην πίεση του Τούρκου παραγωγού να μεταδοθεί κανονικά το επεισόδιο… Επιπλέον η ελληνική πλευρά δέχθηκε στην ουσία να χάσει από τους Τούρκους survivors, αφού αποδέχθηκε οι Έλληνες παίκτες που βρίσκονται στο παιχνίδι αυτήν τη στιγμή να συναγωνιστούν την επίλεκτη ομάδα των Τούρκων Survivors! Δηλαδή μια ομάδα που αποτελούνταν από τους νικητές όλων των τουρκικών Survivors!

Υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό δεν ειναι προπαγάνδα;

Τι κάνει λοιπόν ο ΣΚΑΙ στον Άγιο Δομίνικο, τον ντελιβερά του Τούρκου; Τα ελληνικά στελέχη της παραγωγής είναι εκεί μόνο για να στέλνουν την κασέτα στην Αθήνα;

Comments are closed.