Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Αυτόνομο κράτος τα Εξάρχεια

Χρυσοχοΐδης: Έχει πληγεί η κοινωνική ειρήνη

Με το ζήτημα της εγκληματικότητας της ασφάλειας και του δικαιώματος των πολιτών στην αυτοάμυνα ασχολήθηκε η εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «πάντα υπήρχε εγκληματικότητα αλλά τώρα είναι πολύ αυξημένη». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «φταίει λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου και των νόμων που ακολούθησαν γιατί άφησαν πολύ επικίνδυνους ανθρώπους να βγουν από την φυλακή και πολλοί από αυτούς έκαναν και πάλι εγκλήματα».

«Έστειλαν μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πολύ επιεικής», είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «Η αστυνομία καλά κάνει τη δουλειά της. Αλλά η αστυνομία τους πιάνει και η κυβέρνηση τους αφήνει».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η «αστυνομία επλήγη από την κυβέρνηση». Ανέφερε ως παράδειγμα την κατάργηση της ομάδας Δ ενώ εκτίμησε πως η κατάργηση των φυλακών Γ στέλνει μήνυμα στους εγκληματίες πως «στην Ελλάδα περνάτε καλά».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «τεράστια» την υποβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας προσθέτοντας πως «Τα Εξάρχεια είναι πλέον αυτόνομο κράτος. Για να περάσει κανείς πρέπει να πάρει άδεια από τους αντιεξουσιαστές».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ακόμα πως «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει τέλος στην ανομία».

«Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια» τόνισε εξηγώντας πως περνά πολλές ώρες της ημέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και έχει εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έχει διατελέσει υπουργός Δημόσιας Τάξης βλέπει μια «ποιοτική αναβάθμιση» του εγκλήματος αφού τόνισε πως πλέον δραστηριοποιούνται τρεις γενιές σκληρών εγκληματιών και τονίζει πως στη χώρα υπάρχει «οργανωμένο έγκλημα».

«Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας που έχει πλήξει την κοινωνική ειρήνη», είπε.
Πρόσθεσε πως «η αστυνομία διαθέτει εξαιρετικούς ανθρώπους».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «πρέπει να γίνει διαβούλευση σχετικά με το θέμα της αυτοάμυνας των πολιτών».

Comments are closed.