Θεοχάρης: Τι έκλεισε αυτήν την τρύπα;

…οι κατασχέσεις

Αν κάποιος αναλύσει πως πέτυχε τα έσοδα ο κος Τσίπρας, είναι μόνο οι κατασχέσεις. Η φοροδιαφυγή του ’17 σε σχέση με το ’16 αυξήθηκε 3,5 δις. Τι έκλεισε αυτή την τρύπα; Οι κατασχέσεις…

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm  στην εκπομπή «Εν Αθήναις»  με το  δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Θα έχουμε μια προσπάθεια να φύγουμε, να αλλάξει η κυβέρνηση την ατζέντα φοβάμαι βέβαια ότι η χώρα έχει πολλά να κάνει μπροστά της και δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όπως μας παρουσιάζονται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κάποια έστω βελτίωση. Η επιτήρηση θα είναι αυστηρή.
Για την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Μάλλον το ξέχασαν στο δρόμο. «Αυτή η επανάσταση πνίγηκε στο αίμα» σαν το Σπάρτακο, τέλειωσε πρόωρα…
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να αντέξει τη σημερινή κατάσταση και έρχονται και άλλα, η μείωση του αφορολόγητου θα μας έρθει.  Βλέπω τον εργαζόμενο να μη μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του και δυστυχώς βλέπω μια πολιτική ελίτ η οποία δεν ακούει πια τον κόσμο. Ο λαός φωνάζει και στενάζει και δεν υπάρχουν πολιτικοί να τους ακούσουν. Προβλέπω ότι στις επόμενες εκλογές η αποχή θα είναι πάνω από 50% και η μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι οι πολιτικοί είναι με αυτή την αποχή.
Για την Τουρκική προκλητικότητα
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Δεν υπάρχει καμιά χώρα στον κόσμο που μπορεί να κάνει πόλεμο χωρίς συμμάχους. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, συζητάμε για ένα αδιανόητο γεγονός να πάμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και αν αυτό συμβεί είναι προφανές ότι μόνο σε επίπεδο συμμαχικό μπορεί η χώρα μας να βγει κερδισμένη από τέτοιες προοπτικές.
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η χώρα συνολικά δεν έχει στρατηγική, δεν υπάρχουν ούτε οι δομές να δημιουργούν τη στρατηγική. Έχουμε στρατηγική πενταετίας ή δεκαετίας για τις υποδομές; Έχουμε για το πως θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό, έχουμε για την ενέργεια, για την άμυνα, για την εσωτερική ασφάλεια; Εδώ ο κάθε υπουργός αλλάζει 180 μοίρες μόνο και μόνο για να βάλει ταμπέλα στο νομοσχέδιο με το όνομα του.
Για το  πλεόνασμα
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Με την πρόταση που έχουμε κάνει αν ένα 2% από αυτό το 3,5% του πλεονάσματος πάει σε επενδύσεις το χρέος πέφτει αντί στο τέλος της δεκαετίας του 2030 στα μέσα της δεκαετίας του 2020 και αμέσως πετυχαίνουμε τους στόχους της ανάπτυξης και της μείωσης του χρέους συγχρόνως εάν ξαναρίξουμε τους πόρους στην οικονομία και στην ρευστότητά της μέσω των επενδύσεων. Αν κάποιος αναλύσει πως πέτυχε τα έσοδα ο κος Τσίπρας, είναι μόνο οι κατασχέσεις. Η φοροδιαφυγή του ’17 σε σχέση με το ’16 αυξήθηκε 3,5 δις. Τι έκλεισε αυτή την τρύπα; Οι κατασχέσεις…
Για το ΠΟΤΑΜΙ
Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Φοβάμαι ότι το ΠΟΤΑΜΙ πλήρωσε τις κινήσεις που έκανε στο παρελθόν και μοιάζει να μη μαθαίνει από τα λάθη του.

Comments are closed.