Η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού

…από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η τιμωρία του «τριφυλλιού» – Ένα χρόνο εκτός οι «πράσινοι» μέσα στην επόμενη τριετία!

Η ΟΥΕΦΑ στα τέλη του 2017 έδωσε σανίδα σωτηρίας στον Παναθηναϊκό να γλιτώσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό αλλά η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου ούτε πλήρωσε, ούτε διακανόνισε τις οφειλές της ΠΑΕ και έτσι η τιμωρία από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο μιας συμπεριφοράς που θα μνημονεύεται αιώνια στην ιστορία του συλλόγου!

Το απόγευμα της Τρίτης στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ανακοινώθηκε η τιμωρία του «τριφυλλιού». Όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για μία χρονιά μέσα στην επόμενη τριετία, όταν και όποτε καταφέρει να εξασφαλίσει μέσα από το πρωτάθλημα ή το κύπελλο την έξοδο του στην Ευρώπη.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της UEFA

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Στις Δεκεμβρίου του 2017 το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.

Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».
Πηγή gazzetta.gr/protothema.gr

Comments are closed.