Η Μαρία Πετρίδη φεύγει από το JOIN RADIO

…αλλά έχει να κρατήσει ωραίες αναμνήσεις

Η Μαρία Πετρίδη είναι στο ραδιόφωνο πολλά χρόνια και έχει περάσει πολλες εκατοντάδες πτήσεων στον αέρα του ROCK FM και του BEST RADIO . Είναι από τους παραγωγούς που με το που τους ακούς τους θεωρείς αμέσως φίλους σου δικούς σου ανθρώπους αν και δηλώνει αντικοινωνική και δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με τα σόσιαλ μήντια. Από αυτά που λεει στις εκπομπές της καταλαβαίνεις πως ειναι συναισθηματικός και ευαίσθητος άνθρωπος, υπερασπιστής των αδύναμων πλασμάτων ειδικά των τετράποδων και των παιδιών, με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό και αισιοδοξία για τη ζωή. Με αφορμή την αποχώρηση της από το τελευταίο ραδιοφωνικό της σπίτι το JOINRADIO και με τη βοήθεια ενός ακροατή της που τον βάλαμε ως μέσο καταφέραμε να την πείσουμε να μας πει έστω τηλεφωνικά μερικά πράγματα για τον ραδιοφωνικό της κόσμο και τα επόμενα βήματα της.

1.Τι είναι για εσένα το ραδιόφωνο;
Η παιδική χαρά μου .

2.Ποιο είναι το σκεπτικό σου όταν διαλέγεις τα τραγούδια στην εκπομπή σου;
Όταν κάνω εκπομπή μου βγαίνει η νοοτροπία της καλής οικοδέσποινας: θέλω να περάσω κι εγώ καλά αλλά οι άλλοι καλύτερα.Θέλω να παίξουμε,  να μοιραστούμε τα παιχνίδια μας, να τους χαρίσω τα δικα μου αν τα θέλουν… Α, ναι! Το είχα αυτό απο μικρή, έδινα στα άλλα παιδάκια τα παιχνίδια μου, τα ρούχα μου, άστα να πάνε… Έπαιρνα και της αδελφής μου και του αδελφού μου και τα έδινα από δω κι από ‘κει και γινόταν μετά χαμός.

3.Πώς αποφάσισες να δουλέψεις σε ένα καινούριο web radio κι όχι σε ένα καταξιωμένο ας πούμε μαγαζί των FM ;
Η αλήθεια είναι πως έγινε λίγο μοιραία, είχα μόλις αρνηθεί  πρόταση για εκπομπή σε γνωστό μουσικό σταθμό γιατί είχα φοβερά άβολο πρόγραμμα με τα περιοδικά και τις εκφωνήσεις που έκανα τότε σε τηλεοπτικό κανάλι και δεν θα μου έβγαινε μια καθημερινή εκπομπή όπως θα ήθελα. Κι εκεί που μίλαγα με μια φίλη και αναρωτιόμουν μήπως είχα κάνει βλακεία που αρνήθηκα χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η Άννα Αναστασίου.Το θέωρησα σημαδιακό, βρεθήκαμε τα είπαμε, τα ξαναείπαμε με ξελόγιασε και με έμπασε στη συμμορία του join όπου ήταν βασικά μια ομάδα παιδιών που ήμασταν μαζι στον Best και κάποιοι νέοι παραγωγοί. Ξεκίνησα με 1-2 φορες την εβδομάδα, ήταν ωραία και ξέμεινα .

4.Έφυγε όμως και η Άννα Αναστασίου και τώρα φεύγεις κι εσύ.Τωρα που περασαν τα δυσκολα ας το πουμε έτσι. Θα μας πεις γιατί; Κυκλοφόρησε στα σόσιαλ διαφορα σενάρια και δεν απάντησες ούτε στο chat που σε ρώτησαν οι ακροατές. Και εκνευρίστηκες κιόλας με κάποια σχόλια.
Δεν με ενόχλησαν τα σχόλια, όλοι μπορούν καλώς ή κακώς να έχουν άποψη για όλα. Προσωπικά είμαι οπαδός της γνωστής ατάκας του Dirty Harry … Με ενόχλησαν οι λανθασμένες ερμηνείες των γεγονότων που κάποιοι πόσταραν έτσι στο άσχετο…

5.Ναι δίκαιο αυτό που λες αλλά όταν δεν απαντάς ο άλλος μόνο να κάνει σενάρια μπορεί. Και τώρα πάλι δεν μας απάντησες γιατί φεύγεις.
Αλήθεια τώρα ποιος νοιάζεται γιατί φεύγω;!  Κοίτα, πώς να το πω και να μην παρεξηγηθώ; Ας πούμε ότι πας με μια παρέα  διακοπές και περνάτε καταπληκτικά. Τέλεια. Φανταστικά. Και λέτε αφού τα περάσαμε τόσο ωραία στις διακοπές τι ωραία ιδέα να συγκατοικήσουμε.. Και το κάνετε και περιμένετε να είναι όλα φανταστικά και καταπληκτικά όπως στις διακοπές αλλά …δεν είναι, γιατι η ρουτίνα βάζει στο παιχνίδι άλλους κανόνες , άλλοι είναι οκ με αυτούς τους κανόνες, άλλοι όχι, άλλοι αδιαφορούν, άλλοι συνεχίζουν να κάνουν διακοπές, άλλοι προσαρμόζονται, άλλοι καταπιέζονται..Τέλος πάντων, ανακαλύπτεις πως για τον όποιο λόγο δεν σου βγαίνει η συγκατοίκηση.  Μπορείς να πηγαίνεις για διακοπές με αυτήν την παρέα και να περνάς ονειρεμένα αλλά δεν μπορείς να συγκατοικήσεις. Απλά τα πράγματα. Δεν σημαίνει ούτε συμβαίνει τίποτε περισσότερο.
Σε κάλυψα;

6.Ναι.Τι θα κάνεις τώρα;
Διακοπές (γελώντας)
Α! και γράψε ότι έρχεται στην ώρα μου ο Σπύρος Σεραφείμ.

Καλή επιτυχία στα μελλοντικά σου σχέδια και ευχόμαστε να σε ακούσουμε στον αέρα σύντομα και πάλι.

Radio Inspectors

Comments are closed.