Τασούλας στο «Ακραίως»:Ταξική η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – Βέττας: Χρειάζεται ελάφρυνση φόρων

Τσιόδρας: Μεγάλο μέρος των πλεονασμάτων οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή.

Με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης ο Δημήτρης Βέττας παραδέχθηκε πως υπήρξε επιβάρυνση της μεσαίας τάξης.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας 1500 ευρώ μηνιαίως είναι είδος υπο εξαφάνιση με τον κ. Βέττα να τονίζει: «Μια καλά πληρωμένη θέση συνδέεται με μια βιώσιμη θέση εργασίας. Επιβαρύνθηκε η μεσαία τάξη».

Συμπλήρωσε ακόμα πως είναι απαραίτητα τα μέτρα ελάφρυνσης των φόρων.

Από πλευράς ΝΔ ο κ. Τασούλας σημείωσε: «Προφανώς μετά τη χρεοκοπία άρχισε να ταρακουνιέται το σύστημα και προφανώς η μεσαία τάξη. Δεν είναι μόνο οι ασφαλιστικες εισφορές που επιβαρύνουν είναι και η βαριά φορολογία»

«Λέμε με ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής που πιστεύουμε δεν το κάνουμε αναγκαστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξική πολιτική και το λέει», είπε και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που λέγαμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια επεβλήθησαν 21 αυξήσεις φόρων και εισφορών».

«Δεν φτάνουν τα “δίδακτρα” που πληρώσαμε από τις κυβερνήσεις Τσίπρα, μας έβαλαν και “διόδια” για την έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Τασούλας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, κ. Δημήτρης Τσιόδρας υποστήριξε πως «η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο από την κατάρρευση της χώρας» και συμπλήρωσε πως «Δεν είναι μόνο ελληνικό το θέμα της κατάρρευσης της μεσαίας τάξης».
Ξεκαθάρισε επίσης πως «ενα μεγάλο μέρος των πλεονασμάτων οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης».

Μπρα ντε φερ για τους συμβασιούχους

Ο Δημήτρης Βέττας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση συμβασιούχων που ζητούν τη μονιμοποίηση τους σημείωσε: «Η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν χρειαζόταν ΑΣΕΠ. Κάναμε ΑΣΕΠ ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Περιμένετε να δείτε και τις επόμενες έξι ή επτά προκηρύξεις».

Ο Κώστας Τασούλας από πλευράς ΝΔ σημείωσε από τη δική του πλευρά πως «Το 1995 η τότε κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ, πως συνεχίζει «το ίδιο αρχαίο ψεύδος ότι όταν προσλαμβάνεσαι ως συμβασιούχος είσαι και μόνιμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους ξεγέλασε λέγοντας τους ότι θα τους μονιμοποιήσει».

Εξήγησε ακόμα πως «δεν απολύθηκαν αλλά έληξαν οι συμβάσεις τους. Στο μυαλό τους απολύθηκαν γιατί άλλα τους είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμα, επενέλαβε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τους συμβασιούχους» και τονίζει πως «επανέλαβε τις χειρότερες πρακτικές του πελατειακού κράτους».

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ψευδώς ότι θα τους μονιμοποιήσει. Έλεγαν ότι η ΝΔ θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, αλλά τελικά απολύει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τασούλας.

Από το Ποτάμι ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε πως «είδαμε ανθρώπους σε απελπισία» και πρόσθεσε πως είναι «ντροπή να τους κοροϊδεύεις».

Comments are closed.