Αποστόλου για φαρμακευτική κάνναβη: Σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η διαδικασία – Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές

 

Θα αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία – Τι είπε για τσίπουρο και φέτα

Θα αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» και την ΕΡΤ τονίζοντας ότι είναι άμεση η κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προσδιορίζοντας το χρόνο αποζημίωσης στους 6 – 7 μήνες για τους ασφαλισμένους.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη ρύθμιση των αγροτικών οφειλών που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Αφορά φυσικά πρόσωπα, αγρότες και τις οφειλές από την πρώην ΑΤΕ. Η ρύθμιση μπορεί να φτάσει μέχρι τη διαγραφή 100% των τόκων υπερημερίας και το 40% του κεφαλαίου.

Για την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης ο κ. Αποστόλου τόνισε, «Ψηφίσαμε ένα νόμο ο οποίος για την άδεια έγκρισης προέβλεπε ότι η διαδικασία αυτή θα είναι μια κλειστή διαδικασία που ξεκινάει από το σπόρο μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος που είναι ένα φάρμακο που εγκρίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Άρα αυτό στεγανοποιείται. Δεν θα μπορεί οποιοσδήποτε να διακινεί. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει την κοινή υπουργική απόφαση που ουσιαστικά εξειδικεύει την εφαρμογή όλων των λεπτομερειών του συγκεκριμένου νόμου και αυτό που συμβαίνει από πλευράς πολλών επιχειρηματιών υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Μια μονάδα η οποία να λειτουργεί βιώσιμα και να μπορεί να ικανοποιεί τη λειτουργία της θέλει περίπου 30 με 40 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι μιλάνε και για επενδύσεις πάνω από 100 εκατομμύρια. Έχουμε συναντηθεί με 7-8 ομάδες επενδυτών. Για το πότε το κράτος θα μπορέσει να δεχτεί την πρόταση και να υπάρξει επένδυση. Πιστεύουμε ότι περίπου σε 1 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε μετά θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήματα».

Για το ζήτημα της φορολογίας του τσίπουρου τόνισε ότι όταν έρθει η ώρα σε δύο ή τρία χρόνια θα υπάρξει σχετική συζήτηση και αφορά το φόρο όταν διακινείται εκτός περιοχής παραγωγής του. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φέτας που ο όρος είχε δοθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ωστόσο ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι η φέτα είναι μία και συγκεκριμένη και έχει υποχρέωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το υπερασπίζεται.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ εδώΣχετικό απόσπασμα 2:34:13

Comments are closed.