Τρίτο «όχι» των Τούρκων στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κρίνονται ύποπτοι φυγής, ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές- Παραμένουν κρατούμενοι τουλάχιστον μέχρι τη σύνταξη του κατηγορητηρίου – Nέες φωτογραφίες από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

 

Με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νέες εικόνες από τη μεταγωγή των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στο δικαστήριο.

Οι δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο σιδηροδέσμιοι, παρουσία των δικηγόρων τους Hakan Yalçıntuğ και Selin Özel, οι οποίοι κατέθεσαν πριν από λίγες ημέρες το νέο αίτημα αποφυλάκισης, στο πλαίσιο του δικαιώματος που παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης από το 2ο Ποινικό Δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ παρούσα ήταν και η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, Σωτηρία Θεοχαρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο είχαν απορριφθεί με το ίδιο αιτιολογικό, το πρώτο στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 25 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι 83 ημέρες μετά τη σύλληψή τους, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όταν συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος.

Μάλιστα έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς και ένα κρυπτογραφικό. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τότε ότι εντός τους είχαν βρεθεί στρατιωτικά σχεδιαγράμματα, πληροφορία που η Αθήνα χαρακτήρισε αβάσιμη.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.