Μονά ή ζυγά κερδισμένοι οι καναλάρχες

 

… βοήθησε και η κυβέρνηση για αυτό

Δεν γνωρίζουμε αν τα έχουν βρει κυβέρνηση και καναλάρχες… Με ένα μαγικό τρόπο όμως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών κατάφεραν να εξασφαλίσουν πάλι όλα όσα επιθυμούσαν στη μάχη με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα εν όψει του νέου τηλεοπτικού τοπίου που θα διαμορφωθεί μετά την αδειοδότηση των καναλιών από το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να είναι οι κερδισμένοι όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ! Είτε δηλαδή καταπέσει η διαδικασία στο Ακυρωτικό Δικαστήριο είτε όχι, οι καναλάρχες είναι «καλυμμένοι»!

Οι πιέσεις που άσκησαν στην κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αποτέλεσμα, αφού πήραν όλα όσα ζήτησαν. Με λίγα λόγια κατάφεραν να διαμορφώσουν μια αγορά αποτελούμενη από 5 παίκτες, που στην ουσία είναι 4, δεδομένου ότι STAR και ALPHA προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία… Έδιωξαν τον Βρυώνη από τη μέση… Απαλλάχτηκαν από φόρους στη διαφήμιση, εξασφαλίζοντας φορολογικά προνόμια… Και ρύθμισαν το τίμημα που τους ζητήθηκε να καταβάλλουν σε δέκα δόσεις!

Είναι προφανές λοιπόν ότι το νέο τοπίο που θα προκύψει από το διαγωνισμό του ΕΣΡ, είναι πέρα για πέρα φιλικό και προστατευμένο… Όπως το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που η διαδικασία ακυρωθεί! Αφού, εκτός όλων των παραπάνω, δεν θα καταβάλλουν ούτε καν τα 35 εκ ευρώ σε βάθος 10ετίας που προβλέπει ο νόμος!

Συμπέρασμα; Μονά – ζυγά δικά τους!

Comments are closed.