Σίμος Καταϊφτσής: Υποψηφιότητα ενότητας, γνώσης, συνέπειας, συνέχειας

…και αποτελεσματικότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Με ένα νηφάλιο, τεκμηριωμένο, σεμνό και κυρίως ενωτικό σημείωμα δίνει το στίγμα της συμμετοχής του στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που πραγματοποιούνται στις 13,14 και 15 Ιουνίου 2018, για πρώτη φορά σε πανελλαδική κάλπη και είναι αναμφισβήτητα οι κρισιμότερες για την ίδια την ύπαρξη και την πορεία του Οργανισμού, ο Σίμος Καταϊφτσής από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Σίμος Καταϊφτσής είναι ένας από τους αφανείς πρωτεργάτες  της στήριξης και υπεράσπισης του ΕΔΟΕΑΠ, των ασφαλισμένων μελών και των οικογενειών τους.
Οι Θεσσαλονικείς  γνωρίζουν το ήθος, το έργο και την αποτελεσματικότητα του και τον εκλέγουν συνολικά 13 χρόνια με 7 θητείες και 7 διοικήσεις στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Στις νέες συνθήκες της πανελλαδικής κάλπης, της εμφυλιοπολεμικής πόλωσης, των ακροτήτων, των πελατειακών και παραταξιακών γραμμών και του αυτιστικού υδροκεφαλισμού της πρωτεύουσας, έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία για το αύριο του ΕΔΟΕΑΠ υποψηφιότητες της ενότητας, της σύνθεσης, του αποτελέσματος, της κοινής λογικής, όταν μάλιστα προέρχονται από την Περιφέρεια, όπως είναι αυτή του Σίμου Καταιφτσή, από την Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης ( ΕΠΗΕΘ).
Η υποψηφιότητα του Σίμου Καταϊφτσή είναι μια επιλογή ενότητας, γνώσης, συνέπειας  συνέχειας και αποτελεσματικότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ, τους ανθρώπους των Μέσων ενημέρωσης, όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων. Είναι μία επιλογή της καλής προσπάθειας και της κοινής λογικής.

Το σημείωμα του Σίμου Καταϊφτσή
Στο  σημείωμα του, που απευθύνει  προς τα μέλη του  ΕΔΟΕΑΠ ο  Καταϊφτσής Σίμος, Μέλος του Δ.Σ  του ΕΔΟΕΑΠ και υποψήφιος στις εκλογές στις 13,14,15/06/2018 για το νέο Δ.Σ σημειώνει:
Αγαπητά μέλη του ΕΔΟΕΑΠ  (παλαιά και νέα ) λίγα λόγια για το πρόσωπο μου .
Κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και το 1956 σπούδασα στην νομική του ΑΠΘ στο τμήμα οικονομικών και πολιτικών επιστημών .Είμαι έγγαμος με τρία παιδιά τον Δημήτρη ( απόφοιτο του πανεπιστημίου Μακεδονίας με διδακτορικό στη Σορβόννη PARI 4 σλαβολόγος ) την Ναταλία ( γεωπόνο με μεταπτυχιακό στην οινολογία) και την Κατερίνα ( μηχανικό χωροταξίας και ανάπτυξης με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ) .
Θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τον ΕΔΟΕΑΠ , τον οποίο υπηρέτησα (νομίζω με ήθος και αξιοπρέπεια ) συνολικά 13 χρόνια με 7 θητείες και 7 διοικήσεις .
Ξεκίνησα την θητεία μου σε καλές ημέρες και συνέχισα σε πολύ δύσκολες , επώδυνες και κρίσιμες . Σε ημέρες που τα οικονομικά αποτελέσματα άφηναν απόθεμα μέχρι και 25 εκ. ευρώ και ημέρες που οι ζημίες έφθαναν στο αντίστοιχο ποσό . Οι κερδοφόρες εάν θυμάμαι καλά μέχρι το έτος 2008 και οι ζημιογόνες μετά το 2009 . Τα αποθεματικά το 2005 ήταν της τάξεως των 240 εκ. ενώ το 2018 των 15 εκ.
Ήμουν σε διοικητικά συμβούλια που έδιναν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις (πχ2007)  και σε παροχές όπως βοηθήματα βρεφονηπιακά, παροχές υγείας σε μονόκλινα δωμάτια ιδιωτικών κλινικών , όπως ήμουν και σε διοικητικά συμβούλια που αναγκάζονταν να προβούν σε περικοπές επικουρήσουν (αρκετές φορές αρχής γενομένης από το 2012 μέχρι και το 2016) και περικοπές μεγάλες σε παροχές (π.χ κατάργηση βρεφονηπιακού , κατάργηση συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές κ.α.)λόγω μεγάλης οικονομικής αδυναμίας .
Η κρίση και τα μνημόνια δεν άφησαν αλώβητο και τον ΕΔΟΕΑΠ  . Καταβρόχθισαν το κυριότερο έσοδο του οργανισμού το αγγελιόσημο (το οποίο συμμετείχε περίπου στο 75-85% του εσόδου ) καθώς κλονίσθηκαν και έκλεισαν μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης , προκαλώντας τεράστια προβλήματα ανεργίας στον κλάδο και μηδαμινά έσοδα στον οργανισμό .
Το τελειωτικό κτύπημα ήταν το καταστροφικό  P.S.I το οποίο αφαίρεσε από τον οργανισμό περίπου 107 εκ. ευρώ
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον καταστροφικό προσπαθήσαμε νομίζω όλες οι διοικήσεις να διαχειριστούν την φτώχεια του ταμείου για να μην καταρρεύσει . Φαινόμενο της φτώχειας πρώτο και κυριότερο η γκρίνια τα συντροφικά μαχαιρώματα ,και το ευκολότερο ,  να κατηγορεί  ο ένας τον άλλο στο ποιός έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος στην διαχείριση να καταγγέλλει ο άλλος αντίστοιχα  και όλοι μαζί να οδηγούμαστε στην καταστροφή .
Είναι νομίζω ελληνική πρωτοτυπία να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα αυτονόητα .
Έτσι φτάσαμε στο 2016 που μετά από 50 χρόνια (περίπου από την ίδρυση του οργανισμού ) και με απαίτηση των εργοδοτών προς την τρόικα καταργήθηκε το αγγελιόσημο , το κυριότερο έσοδο του οργανισμού . Από τον Σεπτέμβρη του 2016 μέχρι τον Νοέμβρη του 2017 χωρίς έσοδο , αρχίζαμε να δαπανάμε τα αποθεματικά του ταμείου μας . Τον Νοέμβρη του 2017 μετά από αγώνες του κλάδου καταφέραμε να πείσουμε την κυβέρνηση να περάσει ένα νομοσχέδιο που νομίζω ότι είχε τα εξής καλά .
1) Διατηρήθηκε η μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου
2) Άνοιγμα του ΕΔΟΕΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
3) Ενιαίες εισφορές όπως έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και εργοδότες στην Ελλάδα και
4) Ένα ποσοστό 2%επι του τζίρου όλων των επιχειρήσεων ΜΜΕ και ψυχαγωγίας.
Εάν προσπαθήσω να κάνω απολογισμό ενός μόνο εξαμήνου της λειτουργίας με την νέα μορφή του ΕΔΟΕΑΠ(οικονομικό εννοώ )βλέπω ότι έχει θετικό πρόσημο.
Με μία συνετή χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες διαχείριση νομίζω ότι το νέο εγχείρημα θα είναι πετυχημένο και θα έχουμε από τον πρώτο κιόλας χρόνο θετικό πρόσημο στον απολογισμό μας .
Αυτό όμως προϋποθέτει συνεργασία όλων κατά την άποψη μου θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διαφορές μας και να συμπορευθούμε στο αυτονόητο και στην κοινή λογική . Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του οργανισμού ( που οι περισσότεροι έχουν πολυετή εμπειρία )
Σας ευχαριστώ πολύ.

Comments are closed.