Παραίτηση Παυλόπουλου θα ζητήσει ο Μητσοτάκης;

για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές; – Επιστρατεύεται και ο Καραμανλής

Οσο υπερφίαλο κι αν ακούγεται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Πειραιώς, έχουν αποφασίσει με συντονισμένες κινήσεις μέσα και έξω από τη Βουλή να τα παίξουν όλα για όλα, για να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, με στόχο να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές!

Και επειδή πρακτικά δεν μπορούν να προκαλέσουν εκλογές… Αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει, είτε να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής της ΝΔ είτε να παραιτηθεί η κυβέρνηση… Αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται για αύριο με κυρίαρχα συνθήματα την παραίτηση της κυβέρνησης (και δευτερευόντως για την ελληνικότητα της Μακεδονίας)… Μέσα στη Βουλή, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά που θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας… Να το ζητήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αυτό τουλάχιστον λέγεται ότι του εισηγούνται στελέχη του κόμματος του… Και ήδη εξετάζεται σοβαρά το σενάριο να το πράξει στην ομιλία του!

Σημειώνεται ότι με εξαίρεση τους δυο παραπάνω τρόπους, ο τρίτος λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι η παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν στην Πειραιώς ζυγίζουν το σενάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει προ των ευθυνών του – όπως λένε, τον Προκόπη Παυλόπουλο και να ζητήσει την παραίτηση του… Αφού η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση!

Ωστόσο και να μην το κάνει ο Μητσοτάκης… τις επόμενες ώρες αναμένεται να κορυφωθούν οι πιέσεις, εντός και εκτός Βουλης, προς το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Για αυτό άλλωστε γίνεται προσπάθεια να επιστρατευθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ώστε να τοποθετηθεί για το Μακεδονικό με τέτοιον τρόπο που να φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Comments are closed.